Tribina o održivom urbanom razvoju

NIŠ

    „Održivi urbani razvoj – planirajmo zajedno“ naziv je tribine koju je u sali Niškog kulturnog centra, 1.decembra, organizovala Gradska opština Palilula u Nišu. Po rečima organizatora, osnovni cilj ove aktivnosti je da građani gradske opštine Palilula budu aktivniji na ukazivanju problema u svojoj okolini i iniciranju predlaga za budući razvoj.

    „Jedna od najznačajnijih tema za razvoj grada-opštine svakako je planiranje. U tome je veoma važna uloga građana koji moraju da shvate da imaju pravo da predlažu rešenja donosiocima odluka. Donete odluke se ne mogu menjati jer su već planski usvojene u dokumentaciji, istakao je u uvodnoj reči predsednik Gradske opštine Palilula, Bratislav Vučković.

    „Današnji dan smo iskoristili da sa našim prijateljima iz Beograda, predstavimo projekat „Planiramo zajedno“. Našim učešćem prikazali smo  kako zamišljamo našu Palilulu u budućnosti, kako zamišljamo razvoj  našeg Grada u budućnosti. Pridružili su nam se i predstavnicui JP  Zavod za urbanizam, koji su svojim iskustvom i dosadašnjom praksom dali poseban doprinos razgovoru”, kaže predsednik opštine Palilula.

     Milan Avramović sekretar Udruženja građana “Lokalne samoorganizacije” iza Beograda je istakao da je cilj tribine participacija građana i njihovo aktivno učešće u donošenju planske dokumentacije.

    ” Posebno kada se odnose na planove detaljnih regulacija, na saobraćajnu infrastrukturu, ne i na blokove koji se odnose na stanovanje“, naglasio je Milan Avramović.

    Udruženje građana je finansiralo ovaj projekat. Donator realizacije projekta je Ministratvo građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja koje je uputilo javni poziv svim udruženjima da učestvuju u održivom urbanom razvoju i implementiraju agende koja je budžetirana u 2021. godini za sprovođenje takvih aktivnosti.

   Tribina je organizovana uz podršku Ministarstva građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja  i Udruženja građana „Lokalna samoorganizacija“ Beograd.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare