Tribina o HPV imunizaciji u Domu vojske

U cilju ukazivanja na značaj prevencije oboljenja izazvanih humanim papiloma virusima i važnosti imunizacije Zavod za javno zdravlje i Dom zdravlja Vranje danas organizuje tribinu „Pitanja i odgovori u vezi sa HPV imunizacijom“ u sali Doma vojske od 17 časova namenjenu roditeljima učenika osnovnih i srednjih škola.

O infekcijama izazvanih HPV-om, načinu prenošenja, posledicama i merama prevencije na tribini će govoriti specijalista epidemiologije ZZJZ u Vranju dr Goran Ristić, specijalistkinja pedijatrije DZ u Vranju dr Danijela Marić i specijalistkinja socijalne medicine ZZJZ dr Svetlana Stojanović.

Srbija je druga po smrtnosti od karcinoma grlića materice, a četvrta po obolevanju od raka koji spada u grupu onih koje je moguće sprečiti, pokazuju poslednji podaci Evropske mreže registara za rak.

U junu prošle godine započeta je vakcinacija koja štiti od nekoliko vrsta raka u 90 odsto slučajeva namenjana devojčicama i dečacima uzrasta od devet do 19 godina preporučenom HPV vakcinom, koja je besplatna za ovaj urast.

(Kraj) DC/AS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare