Tribina ,,Na maturu bez automobila“ održana u vranjskom Pozorištu

VRANJE

Tribina ,,Na maturu bez automobila“ namenjena maturantima svih srednjih škola na teritoriji Grada Vranja održana je u Pozorištu ,,Bora Stanković“ .  

Tribina je održana u cilju podizanja svesti o bezbednosti, radi apela na maturante da na matursko veče ako je moguće ne dolaze autom ili da voze pažljivo. Iz Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije Bojana Gladović govorila je o saobraćajnoj nezgodi, nakon koje je stekla invaliditet.

,,Žrtva sam saobraćajne nesreće kao suvozač i tada sam imala nepune 22 godine. Imala sam želje, planove i ciljeve, koji su se srušili posle saobraćajne nezgode i moje trajne invalidnosti. Želim maturantima da poručim da se lepo provedu na maturi, ali da prvenstveno misle na svoju bezbednost i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju, da shvate da život nije igra, da  saobraćaj nije igra i da ne dozvole da ih jedna loša odluka zauvek stavi u invalidska kolica“, rekla Gladović.

Prisutnima se u ime Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije obratio Miloš Milekić, a govorila je i predsednica Skupštine grada i predsednica Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Vranja Zorica Jović.

Tribinu je organizovala Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja Grada Vranja. (kraj)DC-SM

13053-nGf4RuBessKX-1200.jpg
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare