Tri na tri za školu “Ivan Goran Kovačić”

   NIŠ

 U Nišu je održan osmi humanitarni turnir u basketu, u kome su učestvovale društveno angažovane firme i kompanije. Prikupljena novčana sredstva ove godine biće dodeljena osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić. Turnir je održan na terenima Osnovne škole “Dušan Radović” u Nišu.

                         “Firme koje učestvuju na našem turniru obezbede određene pakete a kada sakupimo finansije doniramo ih osnovnoj školi. Svake godine je to druga škola kojoj pomažemo. Sada smo prepoznali potrebe Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” i ove godine igramo za njih”, kaže Matija Desnčić, predstavnik organizatora turnira.

                          Cilj organizatora je da prepoznaju probleme u lokalnoj zajednici i pronađu najefektivniji način da se neki problem sanira ili reši.

                           “Postoji spisak škola sa kojima sarađujemo i kojima doniramo novac sakupljen uz pomoć humanitarnog rada. Dogovorimo se sa direktorima škole šta im je potrebno i mi to nabavimo”, dodaje Kristina Petrović, takođe predstavnik organizatora turnira.

                           Mnoge društveno angažovane firme i kompanije uzele su učešće na ovogodišnjem humanitarnom turniru.

                            “Godinama unazad se redovno odazivamo ovakvim turnirima i redovni smo učesnici. Motiv je uvek isti, želimo da pomognemo i drugima i uvek se može računati na nas”, kaže jedan od učenika na turniru.

                            Učesnici turnira smatraju da na ovaj način postižu dva cilja. Promovišu zdrave stilove života ali pomažu i drugima.

                              Humanost i pomoć, uz timski rad, druženje i igru, glavni su motivi učesnika ovogodišnjeg humanitarnog turnira 3×3 u basketu. Mnogima ovo nije prvo učešće i kako kažu uvek se rado odazovu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare