Tri miliona za “Vinski bal”

VLASOTINCE

Na konferenciji za novinare upriličenoj povodom tradicionalne manifestacije u slavu vina i vinogradara ,,Vinskog bala”, koja će biti održana 25. i 26.avgusta na obalama reke Vlasine, organizatori su rekli  da je budžet ove manifestacije  tri miliona dinara i da je tako bilo i prošle godine .

Pripreme su, kažu , prilično odmakle i da idu u dobrom smeru.

” Ovo je 32.po redu ,,Vinski bal” i pripreme su za sada prilično odmakle, tako da se nadamo da će ova manifestacija proteći u najboljem redu, i mnogo toga je već sada poznato kada je u sam program u pitanju. Tako će prvog dana, 25. avgusta nastupiti Kiki Lesandrić i grupa ,,Piloti”, a drugog dana na bini pored reke Vlasine goste će zabavljati Sanja Ilić i Balkanika, a pre toga nastup će imati i Gradski orkestar Vlasotinca. Završeno veče biće prenošeno direktno putem interneta, a tokom dve večeri točiće se vlasotinačka vina, koja će opština nabaviti od lokalnih proizvođača vina. Sitni prodavci dobiće lokacije i za to će plaćati simbolični zakup, dok će kafane i restorani biti locirani pored glavne bine, a za to će plaćati adekvatan zakup. Biće postavljeni i montažni toaleti čime će biti ispunjeni sanitarno-higijenski uslovi. Inače, budžet 32. ,,Vinskog bala” je tri miliona dinara, a tako je bilo i prošle godine – rekao je Dejan Čikić, ispred direkcije ,,Vinskog bala”.
Boban Dimitrijević, direktor Kulturnog centra upoznao je prisutne novinare da su raspisani konkursi za najboljeg vinara i vinogradara, najbolju karikaturu kao i za najbolju pesmu na prizrensko-timočkom dijalektu.
Svetislav Petrović je rekao da će biti organizovan Salon vina, koji je bio održan prošle godine po prvi put, na programu je i ove godine, a cilj je da ova manifestacija bude bolja u odnosu na prošlu godinu, i da se vinar upoznaju i kako bi mogli da degustiraju najbolja vina sa teritorije cele Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare