Tri godine od ubistva Olivera Ivanovića: Tuga porodice i prijatelja i predstava onih drugih

MITROVICA

Danas se navršavaju tri godine od ubistva lidera Gradjanske inicijative “Srbija, dmeokratija, pravda” (SDP) Olivera Ivanovića.

Na mestu gde je bio ubijen, ispred prostorija stranke , održana su dva pomena.

Prvom su prisustvovali članovi porodive i prijatelji i on je održan u vreme kada je pre tri godine ubijen , u 8.15 časova.

Drugi su organizovali njegovi nekadašnji saradnici koji su njegovu stranku prošle godine pripojili Srpskoj listi.

Na prvom pomenu su govorili prijatelj porodice Ivanović Dejan Nedeljković i bivši odbornik SDP-a Marko Jakšić.

” Mitrovica nikad neće biti slobodan grad dok ne budemo saznali ko su ubice Olivera Ivanovića i ko su nalogodavci”, rekao je Nedeljković.

” Bojim se da mi tu istinu nećemo saznati sve do trenutka dok se neke nove vlasti u Beogradu ne budu pojavile, a onda očekujem da je to taj trenutak koji će nama omogućiti, da saznamo ko su nalogodavci i neposredni izvršioci ovog krivičnog dela i olakšati porodici da najzad nađe kakav takav mir, iako će im Oliver najviše nedostajati sve ovo vreme”, rekao je Jakšić.

Dva pomena održana su i u Beogradu, jedan pored groba Ivanovića , kome su prisustvovali članovi porodice i prijatelji, i drugi u Hramu Svetog Save kome su prisutsvovali političari, premijerka Ana Brnabić, bivši ministar Zoran Djordjević, direktor Kancelarije za KIM Petar Petković i predsednik Udruženja kidnapovanih i nestalih Simo Spasić kao i poslanica SNS i nekadasnjha nevenčana supruga Ivanovića Milena Popović.

U Crkvi Svetog Marka u Beogradu večeras su na poziv Stranke slobode i pravde predstavnici dela opozicije i jedan broj građana paljenjem sveća obeležili treću godišnjica ubistva Olivera Ivanovića.

Sveće su zapalili lider SSP Dragan Đilas, Demokratske stranke Zoran Lutovac, Janko Veselinović iz Pokreta za preokret i Aris Movsesijan iz Nove stranke.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare