Trenutno u Nišu boravi preko 10 hiljada turista

NIŠ

U ovom periodu Novogodišnjih dana, imamo informaciju da preko 10 hiljada turista boravi u Nišu, što je jako pozitivno. Uz otvaranje arheološkog lokaliteta „Medijana“, od sledeće godine očekujemo još veći broj turista koji će boraviti u našem gradu. Potrebno je još smeštajnih kapaciteta, u jednom trenutku ćemo dostići potpunu popunjenost. Trebaće nam još, jer će se povećavati broj turista. Nadam se da će i hoteli u Niškoj Banju u dogledno vreme proraditi“, kazala je Adriana Anastasov.

                       Gradska većnica za kulturu i turizam je istakla zadovoljstvo radom svih ustanova kulture, i naglasila da će otvaranjem arheološkog nalazišta „Medijana“ kulturna i turistička ponuda grada biti još bogatija.

                          „Prezadovoljna sam radom svih ustanova kulture. Ovo je prva godina posle dvogodišnje pandemije gde smo mogli da radim u punom kapacitetu. Imali smo puno novih sadržaja. Krunisali smo naš rad ove godine iz oblasti kulture otvaranjem arheološkog nalazišta „Medijana“ za posetioce, posle 10 godina. Završili smo radove koji se tiču projekta koji su u nadležnosti Ministarstva kulture za ovu godinu. Ispunili smo uslove Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture, i otvorili smo prostor za posetioce koji je bezbedan i pregledan. Sada nastavljano dalje sa radovima na „Medijani“, uz primanje posetilaca“, kazala je Adriana Anastasov.

                         Pored tradicionalnih manifestacija koje organizuje Grad, sledeću godinu će obeležiti posebna manifestacija povodom obeležavanja tri veka Niške tvrđave. Biće novog kulturnog sadržaja, koji će biti prezentovan na „Medijani“. Savet za kulturno stvaralaštvo grada je predložio da „Teatar na raskršću“ postane gradska manifestacija.

                    Ona je navela da se planira osnivanje preduzeća ili ustanove koje će se baviti samo razvoje i zaštitom Niške Tvrđave.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare