Trening za borbu protiv trgovine ljudima

VRANJE

Lokalna mreža za prevenciju i borbu protiv trgovine ljudima, u petak, 10. maja, organizuje trening za rukovodstva, stručne saradnike i zainteresovane profesore srednjih i osnovnih škola u Vranju i Pčinjskom okrugu.

Trening je namenjen, prvenstveno stručnim radnicima i saradnicima srednjih i osnovnih škola, predstavnicima članica Lokalne mreže za prevenciju i borbu protiv trgovine ljudima Grada Vranja i drugim relevantnim akterima, zaduženim za rano prepoznavanje pružanje pomoći i zaštitu potencijalnih žrtava trgovine ljudima.

Prezentacija ima za cilj da upozna sve uključene aktere u sistem zaštite, sa postojećom zakonskom regulativom na nacionalnom nivou, načinima upućivanja potencijalnih žrtava na korišćenje svih raspoloživih kapaciteta i usluga na lokalnom i nacionalnom nivou, ali i sa dosadašnjim rezultatima u radu Lokalne mreže i UG „Atina“.

Značaj treninga je što se po prvi put na ovaj način organizuje u odnosu na sve gradove u Srbiji gde postoje lokalni timovi za borbu protiv trgovine ljudima.

Prezentacija će biti održana u Srednjoj medicinskoj školi „Dr Izabel Emsli Haton“ u Vranju sa početkom u 12 časova.

Локална мрежа u Vranju од свог оснивања до данас бележи изузетне резултате пре свега у области превенције и више пута је истицана као пример добре праксе у земљи и региону.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare