Treće mesto za projekat „Kombinovane pijace“

 

LESKOVAC

 

Direkcija za urbanizam i izgradnju Leskovca osvojila je treću nagradu za projekat „Izgradnja kombinovane pijace“ u kategoriji „Urbanistički projekti i realizacija“ na ovogodišnjem Salonu urbanizma koji je održan od 8. do 12. novembra u Sremskoj Mitrovici, .

Direkcija je na Salonu učestovala sa dva rada u kategoriji „Planovi generalne regulacije“, sa“Planom „generalne regulacije 2 u Leskovcu centar – zapad“ i kategoriji „Urbanistički projekti i realizacija“ sa urbanističkim projektom “Iizgradnja kombinovane pijace“, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije.

 

„Ovo je važno priznanje za grad i Direkciju, kao i za sve one koji su bili angažovani na izradi projekta i na izgradnji same pijace. Treća nagrada je utoliko značajnija jer je dodeljena u kategoriji „Projekti i realizacija“, što potvrđuje da naše ideje ne ostaju samo na papiru, već ih pretvaramo u realnost. Setite se raznih futurističkih projekata, kako grad Leskovac treba da izgeda u 21, 22. veku. Ovo potvrđuje da naše ideje, koje stavimo na papir, mi pretvaramo i u realnost“, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović na svečanom predstavljanju rezultata leskovačkih urbanista.

„Ukoliko dodamo i to da je prva nagrada pripala projektu „Železnička stanica Beograd“, a druga „Novo groblje“, Podgorica, to ukazuje na još veći značaj i uspeh naših urbanista“ , dodao je Cvetanović.

.

Glavni gradski urbanista Ivana Joksimović, koja je u ime ekipe koja je radila na nagrađenom projektu primila nagradu,  rekla je da je grad Leskovac učestvovao u organizaciji tradicionalne manisfestacije Udruženje urbanista Srbije 2012. godine, kada je dobijena podrška da jedan od sledećih salona bude održan u Leskovcu. Leskovac će to i učiniti povodom 70 godina urbanističkog planiranja u gradu, rekla je Joksimović.

Ovo priznanje predstavlja potvrdu jednog novog razmišljanja u Direkciji, da planski dokument ima kvalitet samo ukoliko ima i realizaciju na terenu, dakle, ako je vidljiv gradu i sugrađanima, rekao je direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju Milenko Milenković.

Najveća zasluga za izradu nagrađenog projekta pripada Ivani Ranđelović, odgovornom urbanisti, i Aleksandaru Đorđeviću, odgovornom projektantu, mada je na projektu radio čitav tim urbanista u okviru Direkcije.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Ne dao Bog da mi dete dobije Vukovu diplomu
Ne dao Bog da mi dete dobije Vukovu diplomu
7 godine pre

Ovaj bi mi ladno došao u kuću da se slika. 😀