“Traktorijada” u Gornjoj Jajini

LESKOVAC

U selu Gornja Jajina održana je prva „Traktorijada“. Inicijator akcije je Poljak Marčin Obalek, koji svuda u svetu putuje traktorom kao prevoznim sredstvom i organizuje manifestacije ove vrste.

Okupilo se tridesetak ljubitelja traktora i poljoprivrednika koji mini defileom prošli Gornjom Jajinom i kasnije se pridružili organizovanim igrama.

A traktori sve stariji od trideset godina

Cilj manifestacije bio je druženje i razmena iskustava, nije bilo takmičarskog karaktera.

Milan Stojković, pomoćnik gradonačelnika, otvorio je manifestaciju i naglasio da Grad Leskovac posmatra poljoprivredu kao jednu od najvažnijih razvojnih šansi, te da će se naredne godine povećati izdvajanja za ovu oblast sa 85 na 100 miliona dinara.

Marčin Obalek, inicijator ovog događaja rekao je da želi da se prodube odnosi između Srbije i Poljske, ali i želju da Leskovac postane grad pobratim sa poljskim gradom.

„Zahvalan sam organizatorima i želeo bih da sledeća „Traktorijada“ bude bolja i posećenija, s obzirom na to da je ova ogranizovana za nešto više od 24 časa. Meni je lepo u Srbiji, ali mi je Gornja Jajina centar sveta. Dobra je hrana, ali ljudi su još bolji.“

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare