Trajal na korak do šampionske titule

NIŠ-KRUŠEVAC-TRGOVIŠTE-VLASOTINCE

I ako do kraja prvenstvene sezone na srpskologaškom ,,Istoku” ima da se igraju još osam kola, po mnogima prvak je već poznat, jer Trajal iz Kruševca ima bodovnu prednost od 17 bodova od najbliže pratioce ekipe Jedinstva iz Paraćina i niškog Sinđelića.
U 22.kolu Trajal je, na svom terenu kao domaćin bio ubedljiv protiv ekipe Dunava iz Prahova i sa tri gola u mreži ispratio ekipu gostiju sa Dunava i tako na najbolji način potvrdio superiornost u odnosu na ostale ekipe sa srpskoligaškog ,,Istoka”.

INFRASTRUKTURA U PRVOM PLANU
Za svaku pohvalu je organizacija u srpskoligašu Trajalu. Skoro da sve funkcioniše do perfekcije, i zato i ne
odlični rezultati ekipe.
– Učinićemo sve da na vreme sredimo svu potrebnu infrastrukturu na stadionu kako bi smo mogli da na našem stadionu igramo prvoligaške utakmice. Uskoro će početi određeni radovi, i sve ćemo uraditi na vreme i na način kako to treba -rekao nam je posle utakmice sa Trajalom, predsednik kluba Vladan Gašić, koji je najzasluženiji za procvat kruševačkih ,,gumara”.


I dok je pitanje prvaka već na vidiku, mnogo toga je (ne)jasnog na samom dnu tabele, jer gotovo pola lige strepi za svoj srpskoligaški status. Ozren se već ,,preselio” u niži stepen takmičenje, a malo izgleda ima i zaječarski Timok da ostane u ligi, i za sada je čak osam ekipa u opasnosti. Propozicijama takmičenja je predviđeno da iz lige ispadaju dve posledenjeplasirane ekipe, i još onoliko koliko se vrati iz Prve lige Srbije. A sigurno se vraća ekipa Jagodine, a najverovatnije da će tu biti i Radnički iz Pirota, što znači da bi iz Srpske lige grupa ,,Istok” na osnovu trenutnog plasmana iz lige ispalo četiri ekipe. U opasnoj zoni je i prvoligaš Temnić iz Varvarina koji će se praktično boriti do poslednjeg kola za svoj prvoligaški status. Ali, ako ne uspe, eto belaja za loše plasirane ekipe sa srpskoligaškog ,,Istoka”, jer će u zonski stepen morati pet posledenjplasirane ekipe.
Ovogodišnje proleće nije se posrećilo srpskoligaškim ekipama iz Jablaničkog okruga. Morvac Orion sve je bliži dnu tabele, nego li sredini tabele. Ni fudbaleri Radana iz Lebana ne blistaju, a jesenje dobro izdanje fudbaleri Jedinstva iz Bošnjaca pokvarili su lošim rezultatima u nastavku drugog dela prvenstva. Ukoliko žele da se i naredne godine nadmeću sa ekipama iz Srpske lige, fudbaleri Moravca Orion, Radana i Jedinstva moraće u završnici prvenstva da pruže mnogo više na terenu, jer samo dobre igre i pobednički rezultati mogu garantovati miran san.
Rezultati 22.kola: Rtanj – Moravac Orion 2:1, Jedinstvo (B) – Budućnost 0:3, Ozren – Radan 1:1, Pukovac – Radnički 4.0, Trajal – Dunav 3:0, Car Konstantin – Tabane 1970 2:1, Sinđelić – Timok 0:0, Trstenik – PPT – Jedinstvo (P) 1:1.


U narednom 23. kolu, koje se igra narednog vikenda, sastaju se: Ozren – Rtanj, Radan – Trstenik PPT, Jedinstvo (P) – Sinđelić, Timok – Car Konstantin, Tabane 1970 – Trajal, Dunav – Pukovac, Radnički – Jedinstvo (B), Budućnost – Moravac Orion. Sve utakmice počinju od 16,30 časova.
Tekst i foto: Vlastimir Stamenković
Na slici : Vladan Gašić, predsednik Trajala i detalji sa meča Trajal – Dunav.

ZONA ,,JUG”
Posle poraza zonaša iz Trgovišta u Orašja
PČINjA SE OPROSTILA OD PRVOG MESTA
Fudbaleri Budućnosti iz Orašja na svojoj ,,Dubravi” uspeli su da pobede ekipu Pčinje, kojoj je samo pobeda odgovarala u nadi da može biti prva. Ovim porazom u Orašju, Pčinja se praktično oprostila od borbe za šampionsku titulu i leskovačka Dubočica se vraća tamo i gde joj je mesto među srpskoligaše.
Rezultati 22.kola: Budućnost – Pčinja 1:0, Dubočica – Morava 3:0, Balkanski – Tanasko Rajić 0:1, Lužnica – Brzi brod 2:3, Pusta reka – Vlasina 4:2, Polet 1980 – Vranjska banja 0:3, Nebeski anđeli – Jablanica 0:0, OFK Niš – Sloga 5:0.
Narednog vikenda na programu je 23.kola, u kome od 16,30 časova igraju: OFK Niš -Budućnost, Nebeski anđeli – Pusta reka, Jablanica – Polet 1980, Vlasina – Lužnica, Brzi brod – Balkanski, Tanasko Rajić – Dubočica, Morava – Pčinja.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare