“Toplana” i njeni projekti

LESKOVAC

Na 20. sednici Gradskog veća data je saglasnost JKP „Toplana“ za kandidovanje projekata u okviru programa „Rehabilitacija sistema daljinskog grejanja u Srbiji – peta faza“.

U okviru završne faze pet, Vlada Republike Nemačke daje finansijska sredstva projektima koji imaju za cilj poboljšanje energetske efikasnosti i zaštitu životne sredine, povećanje standarda građana i zamenu postrojenja koja koriste kao pogonsko gorivo fosilno gorivo. „Toplana“ će se u okviru ovog programa kandidovati sa dva programa, zamena glavnog magistralnog toplovoda od Madere do hotela Beograd u dužini od oko 1.200 metara, što bi koštalo oko 700.000 evra, i rekostrukcija kotlarice Dubočica (gde bi se umesto pogonskog goriva koristio gas, i bio bi povećan kapacitet kotlarinice sa 20 na 30 megavata). Time će kotlarnica biti u mogućnosti da toplotnom energijom snabdeva i nove stambene objekte čija izgradnja je planirana u Dubočici, rekao je direktor ovog preduzeća Jovan Đorđević. Ova investicija u Dubočici koštala bi milion i 300 hiljada evra. JKP „Toplana“ bi se zadužila za 2 miliona evra kod razvojne banke Nemačke, na 15 godina sa grejs periodom od pet godina, sa kamatom oko milion i po na godišnjem nivou, kako bi mogla da realizuje ovaj projekat.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Radnik B4
Radnik B4
7 godine pre

Pa vi zadužujete nas, korisnike. Kamatu od milion i po evra na godišnjem nivou za narednih 5 godina naplatićete od nas nezakonitim povećanjem cene udluga. A gde je tek novac za vae plate, a ima vas 3 puta više od potrebnog broja. Uradite slobodno još jedan projekat pod nazivom “Isključenje korisnika koji su odlučili da više ne koriste usluge Toplane”. Budite sigurni da će i meni, a i mnogim drugim korisnicima biti mnogo jeftiinije da se grejemo na struju. Nešto se ne sećam da sam se kupovinom stana obavezao na korišćenje vaših usluga. Borba će biti duga, ali pobedićemo.