„Top Sofa“ zvanično prvi korisnik Slobodne zone

VRANJE

Direktor Slobodne zone u Vranju, Goran Živković i generalni direktor firme „Top Sofa“, Roberto Siviero potpisali su, u zgradi Skupštine grada, ugovor o saradnji. Tako je ova italijanska kompanija, koja se bavi proizvodnjom nameštaja i koja u Vranju posluje već duže vreme, postala prvi korisnik Slobodne zone.

Ovom događaju je prisustvovao gradonačelnik, dr Slobodan Milenković koji je izrazio zadovoljstvo što je Slobodna zona dobila svog prvog korisnika i istakao da je potpisivanje ugovora sa ovom italijanskom kompanijom pozitivan signal za buduće investitore.

„To je nov početak za Slobodnu zonu. Lokalna samouprava planira dalje infrastrukturno opremanje cele industrijske zone. Konkretne aktivnosti očekujem već početkom jula, kada će krenuti izgradnja prvog dela obilaznice oko Bunuševca. Na ovom delu biće izgrađena dva kružna toka i saobraćajnice u neposrednoj blizini firme „Top sofa“. Zajedno sa Evropskim PROGRESOM dobili smo grant i projekat u vrednosti od 500.000 evra. Od toga Grad Vranje obezbeđuje 200.000 evra“, rekao je, dr Milenković.

On je pohvalio ovu italijanski firmu, za koju je rekao da je društveno odgovorna jer je pomagala lokalnoj zajednici u realizaciji kulturnih manifestacija.

Direktor Slobodne zone, Goran Živković očekuje da će i drugi investitori slediti primer „Top sofe“, koja je prvi korisnik

„U pregovorima smo sa ruskom kompanijom „Mnogo mebli“ i uskoro bi trebalo da usledi potpisivanje ugovora o njihovom ulasku u režim Slobodne zone. Planiramo je da na tom prostoru napravimo trening centar, kao i neka skladišta“, istakao je direktor Živković.
Roberto Sivijeri generalni direktor „Top sofe“ je rekao da je kompanija korak po korak od 2010. godine, uz pomoć Grada i otvaranje Slobodne zone, došla do trenutka da dobije i tu značajnu povlasticu, neplaćanja poreza.

„Ovakav vid saradnje potreban je i Vranju i mi ćemo kao prvi korisnik, uz ostale koji ovde budu funkcionisali, pomoći u uređenju infrastrukture industrijske zone. Kao što bi rekli u Italiji,  trenutno smo „katedrala koja se nalazi u pustinji“. Očekujemo i puteve da bi nam došli i neki veći zvaničnici“, rekao je Siviero.

Značajne su povlastice koje dobijaju korisnici. Svi imaju olakšice na carinu od 6 odsto, na transport i energente 20, cenu utroška vode i komunalne usluge od 50 procenata. Carinjenje i špedicija se završavaju istog dana.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare