Tomić najavljuje spor pred Upravnim sudom

LESKOVAC

 

Jugoslav Tomić, direktor Radija „016“ iz Leskovca ,  čiji je projekat odbijen  na konkursu  za sufinasiranje medijskih projekata u Leskovcu, rekao je na današnjoj

konferenciji za novinare,drugoj organizovanoj istim povodom, da će pokrenut spor pred Upravnim sudom, sa zahtevom da se ceo konkurs Uprave za društvene delatnosti poništi, jer su, tvrdi, predlozi komiisje, medju kojima nije projekat njegovog Radija 016  “nezakoniti, a samim tim i Rešenje o raspodeli sredstava po raspisanom konkursu”.

On je izneo tvrdnju da dvojica članova komisije u Leskovcu „nisu izabrani legalno“ a gradske vlasti optužio za „prevaru.

Tomić tvrdi da je  od tri člana komisije  jedino  legalno izabran Goran Vlatković iz Vranja, koga su predložili ANEM i Lokalpress”.

„ Srđan Conić, dopisnik RTS-a iz Leskovca, kasnije izabran za predsednika komisije sam je sebe predložio  a pri izboru trećeg člana komisije  , Aleksandra Davinića, dopisnika „Kurira“ iz Leskovca, napravljena su tri namerna propusta, samo da bi se udovoljilo gradonačelniku, da sa falsifikovanom većinom može da podeli 20 miliona dinara, kako samo on zna i ume“, tvrdi  Tomić. On je ispričao da je , kako tvrdi po informacijama koje je dobio iz Gradske uprave za društvene delatnosti, da je „predlog za  Aleksandra Davinića, bez njegove biografije, što je bilo obavezno, stigao  od nepostojećeg Aktiva novinara juga Srbije za Jablanički i Pčinjski okrug. Aktiv nikada nije postojao kao pravno lice, a uslov je po Pravilniku (Čl. 21) „…da pravo na predlaganje članova imaju novinarska i medijska udruženja koja su registrovana najmanje tri godine pre datuma raspisivanja Konkursa…“.

Tomić će, kaže, tražiti od Suda časti Udruženja novinara Srbije da iz svojih redova isključi novinara Aleksandra Davinića, smatra da načelnica Uprave za društvene delatnosti Suzana Stanković Ilić, “zbog očiglednih i namernih propusta u radu”,  treba da podnese ostavku na ovu funkciju, a ako to ne učini, dodaje “tražićemo njeno smenjivanje”

Gradonačelniku Goranu Cvetanoviću poručuje da “prestane da se ponaša apsolutistički i diktatorski, jer 20 miliona dinara građana Leskovca nisu male pare i ne treba se sa njima igrati i deliti ih protivzakonito, skrivajući se iza Gradske uprave za društvene delatnosti, falsifikovane Komisije i poslušnih članova Gradskog veća“.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare