Tiodorović : Odluka o prelasku na on lajn sistem rada biće “stvar epidemiloške ocene i procene situacije”

NIŠ

Epidemilog Branislav Tiodorović negirao je danas da je beogradskim medijima rekao da će škole biti zatvorene ukoliko broj novoobolelih na dnevnom nivou bude veći od 500 i dodao da ne bi želeo da ikada dostignemo tu cifru.

                            “U nekom trenutku ćemo možda reći da prelazimo na on lajn sistem rada u školama, ali govoriti o konkretnim ciframa je vrlo problematično”, izjavio je Tiodorović na konferenciji za novinare niškog Štaba za vanredne situacije.

                              Dodao je da se uvek gleda kompletna situacija, ponašanje, rizici, porast broja obolelih.

                                Nije svejedno, kazao je Tiodorović, da li u jednom danu broj obolelih raste pet ili 500.

                           “To je izuzetno važno za procenu, ali ne može se reći koja je to brojka presudna. Nisam to rekao, niti je to iko iz republičkog Kriznog štaba izneo koja će to brojka da bude”, naglasio je Tiodorović.

                            On je kazao da će odluka o prelasku na on lajn sistem rada biti “stvar epidemiloške ocene i procene situacije”.

                            “Moramo da pratimo porast obolejvanja, jer to znači povećanje rizika jer su deca sa svojim porodicama”, izjavio je Tiodorović.

                               Epidemiolog niškog Doma zdravlja Mirko Ilić rekao je da pravilnik koji je uradio Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” i koji je trenutno na snazi jasno kaže kada se prelazi na on lajn nastavu.

                                   “U svakoj školi jedan oboleli djak znači da ostatak djaka u tom odeljenju nastavlja da ide u školu uz pojačani zdravstveni nadzor. Dva vezana slučaja oboljevanja u odeljenju, znači da učenici tog odeljenja idu na on lajn nastavu. Više od 50 odsto obolelih djaka na nivou škole, znači da škola prelazi na on lajn”, istakao je Ilić.

                                  On je rekao da su od početka školske godine na području Nišavskog i Topličkog okruga od korona virusa obolela samo četiri učenika osnovnih škola i tri učenika srednjih škola.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare