Grad Niš tekvondo klubu ‚‚Asteriks‚‚ uručio vrednu opremu

NIŠ

  Izuzetna mi je bila čast što sam upoznala mladu sugrađanku Ivu koja je najbolja  kadetkinja u tekvondou na svetu, i ceo  grad se ponosi time što ima ovako talentovanu devojku koja, pre svega Srbije, ali i boje našega grada predstavlja širom sveta, istakla je gradonačelnica Dragana Sotirovski koja je nakon prijema i razgovora Ivi Petrović i njenom treneru Vladanu Nikodijeviću uručila vredan poklon Grada Niša koji će pomoći najboljim takmičarima Tekvondo kluba ‚‚Asteriks‚‚ da se što bolje i kvalitetnije pripreme za takmičenja koja ih očekuju. Prijemu koji je organizovan za Ivu Petrović i njenog trenera prisustvovao je Branislav Kačar, gradski većnik resorno zadužen za sport. Zahvaljujući Ivinim rezultatima na takmičenjima kojoj se pridružuju i njeni drugovi Klub je postao prvi vlasnik u Srbiji za sada najsavremenije opreme u ovom sportu.

             ‚‚Grad je izdvojio značajna sredstva da se ova oprema obezbedi kako bi nesmetano mogla da vežba , a sa svakim bodom koji sakupi na turnirima ona je sve bliža Olimpijadi u Parizu koja se održava 2024.godine, a 2028. u Los Anđelesu. Grad će pomoći, ne samo Ivi, već svakom mladom talentu, koliko je to u našoj moći kako bi smo ih izveli na pravi put, a oni će vratiti tako što će, ne samo naš grad već i Srbiju predstavljati u svetu. Za nas je posebno zadovoljstvo saznanje da se deca iz Niša nalaze u reprezentaciji Srbije‚‚- istakla je Sotirovski i pozvala sve klubove koje imaju deci, osvajače medalja da se jave grade koji će se maksimalno potruditi da im pomogne.

              Vladan Nikodijević trener u Tekvondo klubu ‚‚Asteriks‚‚ i trener Ive Petrović se zahvalio gradonačelnici Dragani Sotirovski i večniku Branislavu Kačaru. On je sa Ivom gradonačelici i gradskom večniku uručio i zahvalnice kluba.

               ‚‚Ovo je oprema koju smo do sada viđali isključivo na takmičenjima, a sada imamo tu čast da je koristimo  dok treniramo. Nadam se da će takmičari iz kluba ovu opremu maksimalno iskoristiti i gradu i klubu doneti evropsku medalju budući da nas za mesec dana očekuje Evropski kup koji se održava u Zagrebu‚‚- kazao je Nikodijević.

                 On je objasnio da je klub dobio elektronske oklope i elektronske kacige, ceo sistem koji se koristi na takmičenjima. Do sada su korišćeni oklopi koji nemaju senzore.

                ‚‚Sada ćemo na treninzima imati identične uslove koje imamo i na takmičenjima i naš klub je jedini u državi koji ima ovu opremu koja je najnovija u svetu‚‚- dodao je Nikodijević.

                Poklonu se zahvalila i Iva Petrović koja je do sada osvojila preko 60 medalja do sada.

               ‚‚Ove godine imamo dva važna turnira Evropsko klupsko prvenstvo koje se održava u  Zagrebu i Evropsko kadetsko prvenstvo koje će se održati u Sarajevu. Očekujemo medalje na oba takmičenja, a ova oprema će nam u tome puno pomoći‚‚- zaključila je Iva.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare