Tiodorović: Niš se polako stabilizuje, ali sa jugoistoka Srbije stižu novi pacijenti

NIŠ

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da se Niš “stabilizovao”, ali da sa jugoistoka Srbije postoji “plima pacijenata” obolelih od korona virusa, tako da su kapaciteti Kliničkog centra  Niš puni.

                   “Klinički centar Niš nosi najveći teret, ne verujem da je ikada u istoriji imao ovoliki broj pacijenata. Broj pacijenata u Kliničkom centru poslednjih dana kreće se od 200 do 300, međutim ne znači da su svi pozitivni. Oni se svi testiraju kako ko dođe i u poslednja dva do tri dana započeli smo obimnije testiranje i onih lakših bolesnika”, rekao je Tiodorović prilikom obilaska Veterinarskog specijalističkog instituta u Nišu u kome počinju da se rade testovi na koronavirus i koji je tim povodom posetio juče i ministar poljoprivrede Branislav Nadimović

                          On je kazao da se na respiratorima u Kliničkom centru Niš trenutno nalazi 19 pacijenata i svi su u izuzetno teškom stanju, kao i da ima i izlečenih ljudi, tako da je sa niške Infektivne klinike otpušteno 12 pacijenata.

                  Dodao je da je u ovom trenutku izuzetno važno da svi lakše oboleli od korona virusa sa područja jugoistoka Srbije budu zbrinuti u privremenoj bolnici u Sportskoj dvorani “Čair”.

                    “Među obolelim i umrlim u našoj zemlji 19,2 odsto lica mlađe je od 50 godina, a 29,8 odsto lica mlađe od 60 godina. Stariji spadaju u najranjiviju kategoriju, međutim ponašaju se mnogo ozbiljnije i disciplinovanije”, izjavio je Tiodorović.

                     On je apelovao na građane da striktno poštuju socijalnu distancu kako bi zaustavili skok obolelih do Uskrsa i nakon toga imali “mirniju situaciju i kako bi do kraja aprila mogli da “uhvatimo protivnika za rogove””.

                   U maju, dodao je, očekujemo još toplije vreme nego sada tako da bi i priroda trebalo da učini svoje u borbi protiv virusa.

                  “Nedelja koja nam predstoji biće izuzetno teška, po težini biće kao prethodna dva do tri dana”, rekao Tiodrović.

                   Direktor Instituta za javno zdravlje Niš Miodrag Stojanović rekao prilikom obilaska Veterinarskog instituta da su od izbijanja epidemije do juče testirana 614 stanovnika Niša, ali nije odgovorio na pitanje koliko je među njima pozitivnih.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Gokče
Gokče
4 godine pre

Zatvoriti samo Leskovac 24h 60 dana!!!Nijedan drugi grad!

nis
nis
4 godine pre
Odgovori  Gokče

Ete ti sad. A grad sa tri slova?