Nedimović tvrdi: Poljoprivrednici mogu da urade posao do policijskog časa

NIŠ

  Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović poručio je poljoprivredncima, od kojih je jedan broj negodovao zbog ograničenja kretanja u vreme policijskog časa, uz objašnjenje da će se to odraziti na setvu i da im otežava rad i pitanje zašto ratari nemaju posebne dozvole kao što ih imaju pčelari, voćar povrtatari, da je vreme od 5 ujutro do 17 popodne dovoljno za setvu, te da niko neće kazniti poljoprivrednika u povratku posle tog vremena.

                                 „Ratari nemaju posebne dozvole, oni mogu da se kreću bez ikakvih problema do 17 sati. U pet sati ujutro da odu, do 17 sati je sasvim dovoljno vremena da možete sa mašinom da odradite najmanje deset hektara tokom dana“, objasnio je Nedimović  tokom posete Nišu, i dodao da ako se ratar, neposredno posle početka policijskog časa od 17 sati, zatekne u povratku sa njive, „neće mu niko ništa“ .

                              On je dodao da poljoprivredna mehanizacija poput traktora ne može da se koristi kao prevozno sredstvo jer u tom slučaju neće biti tolerisanja.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Mika
Mika
4 godine pre

A zašto SNS ne prihvati predlog SZS da se za seljake omogući rad do 20 sati. Mislim da bi nam ovo odgovaralo. A ministar izgleda ne zna šta je muka kod seljaka, naročito na jugu. Čini mi se da radi u korist naše štete. Ministarstvo mnogo više daje i tako bogatom severu, a oduzima i tako siromašnom jugu.

aaaaa
aaaaa
4 godine pre

naravno ako nam posalju svemoguceg da nam pomogne