Tim OŠ „Svetozar Marković“ finalista Školskog klimatskog izazova

VRANJE

Učenici OŠ „Svetozar Marković“ u Vranju Vila Stanković, Mateja Ristić i Luka Ordić, okupljeni u timu „Eko petoškolci – Kanta Mikročitač“ učestvovali su na onlajn panelu pod sloganom „Da nam škola štima – važna je i klima!“ i ušli u finale.

Takmičenje je organizovano u okviru završnice Školskog klimatskog izazova „Hrana i klimatske promene“, pod pokroviteljstvom dečijeg kreativnog haba – KidHub. Onlajn panel održan je putem ZOOM aplikacije i javnog emitovanja događaja putem Fejsbuk aplikacije.

Panel je imao za cilj skretanje pažnje na neophodnost učenja i uvođenja teme klimatskih promena u školski kurikulum.

Žiri je bio sastavljen od stručnjaka iz oblasti zaštite prirode, dizajna, obrazovanja i informatike iz WWF i KidHub-a. Oni su odabrali ekološka rešenja četiri školska tima – „Eko ratnici – Zelena polica“, „Super Branko – Happy Shelter Bee“, „Munchi Munchi- E košnica“, „Jovan Pantić – Brojač pčela“. Onlajn publika je odabrala još jedan pobednički tim „Eko petoškolci – Kanta Mikročitač“. Svi finalisti su pobednici ovogodišnjeg Školskog klimatskog izazova.

Timovi će biti nagrađeni Micro Bit  uređajima, vaučerima za pohađanje edukativnih programa elektronike i progrmiranja STEAM lab i Game Maker  koje održava KidHub, knjigama i Malim klimatskim aktivističkim priručnikom.

Školski klimatski izazov se odvija u skladu sa jedinstvenom mejker metodologijom Dizajnatona (Designathon), koja decu širom sveta priprema da dizajniraju budućnost, učeći ih da koriste svoju kreativnost i nove tehnologije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare