Testiranje na HIV

VRANJE

Povodom 1. decembra,  Svetskog dana borbe protiv side Zavod za javno zdravlje Vranje organizuje poverljivo savetovanje i testiranje na HIV.

Procedura podrazumeva presavetovanje, uzorkovanje kapilarne krvi iz prsta, deljenje informativno edukativnog materijala i kondoma kao i postsavetovanje. Testiranje se vrši visoko pouzdanim brzim testovima i anonimno je, poverljivo i besplatno. Rezultati su gotovi za deset minuta.

U Vranju će ove aktivnosti biti organizovane u subotu, 1. decembra od 7 do 12 sati u Zavodu za javno zdravlje u sobi broj 1, kao i u ponedeljak, 3. decembra u mobilnoj medicinskoj jedinici na Trgu Staniše Stošića od 16 do 17 sati.

Savetovanje i testiranje povodom Svetskog dana borbe protiv side biće organizovano i u Bujanovcu u petak, 30. novembra od 12 do 13,30 sati, u Domu kulture „Vuk Karadžić“.

Svako ko je nekada imao neki rizik za dobijanje HIV, može da poseti Zavod za javno zdravlje radnim danima od 7 do 14 i subotom od 7 do 12 časova. Testiranje će se obavljati u sobi br 1 ove ustanove.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare