Testirana 351 osoba, zaražene 52

VRANJE

Epidemiološka situacija u Pčinjskom okrugu, kao i u Vranju polako se smiruje. Epidemiolozi Zavoda za javno zdravlje ističu da se u odnosu na oktobar, sada beleži daleko manji broj novozaraženih virusom korona. Oni smatraju da je poboljšanju epidemiološke situacije doprinelo poštovanje propisanih mera, kao i porast broja vakcinisanih.

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, na koronu je testirana 351 osoba sa teritorije Pčinjskog okruga. Korona virusom zaražena su 52 lica u okrugu.

Najviše pozitivnih, 37 je iz Vranja. U drugim mestima okruga broj novih slučajeva se smanjuje. U Surdulici je sedam, Bosilegradu četiri i po dva pozitivna su u Vladičinom Hanu i Bujanovcu. U Trgovišu i Preševu nema novoinficiranih.

U poslednja 24 sata u Zdravstvenom centru Vranje preminula su dva pacijenta od posledica korona virusa, saopštila je ova zdravstevna ustanova gde je hospitalizovano 78 pacijenata sa koronom i upalom pluća. U odnosu na prethodni dan broj zbrinutih u kovid bolnicama je smanjen za osam, dok je broj pacijenata koji su na kiseoniku ostao isti 58.

Na bolničko lečenje primljeno je sedam pacijenata, a otpušteno 12 od kojih je jedan transportovan za Kruševac. Ima 80 slobodnih kreveta u dve kovid bolnice u Vranju.

Smanjen je i broj ukupnih pregleda u Kovid ambulanti ATD u Vranju. U četvrtak je obavljeno 180, od kojih je 88 prvih pregleda.

Dečja kovid ambulanta pregledala je 35 dece, testirano je 12, pozitivno je dvoje uzrasta od 7 do 19 godina, saopštio je Zdravstveni centar Vranje.

Vakcinacija zainteresovanih građana Srbije i Severne Makedonije odvija se bez ikakvih problema. U toku jučerašnjeg dana date su 264 doze svih vakcina. Najviše ih je primilo treću dozu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare