Teniseri iz Niša izborili plasman na završnicu Ekipnog prvenstva Srbije

NIŠ

Na terenima Teniske akademije Živković  iz Niša tokom proteklog vikenda se igrala završnica Ekipnog prvenstva regiona Teniskog saveza istočne Srbije  u konkurenciji tenisera do 14 godina. Titula je pripala teniserima Teniske akademije i oni su na taj način izborili plasman na završnicu Ekipnog prvenstva Srbije. Teniserke su, takođe, šampionke regiona u konkurenciji do 14 godina. Isti plasman, osvojili su teniseri i teniserke ekipe Teniske akademije Živković na regionalnim prvenstvima do 18 godina. Sve njih očekuje borba za najbolju ekipu Srbije.

                   Zapažene rezultate su u poslednjih nedelju dana postigli i pojedinačno teniseri i teniserke Teniske akademije Živković. Radovan Petrović  je šampion Serbia GRAND PRIX turnira u Kragujevcu za tenisere do 12 godina. Anastasija Cvetković  je na međunarodnom turniru iz serije Tennis Europe za teniserke do 14 godina u Subotici osvojila vicešampionsku titulu u singlu i zauzela treće mesto u dublu. Ognjen Milenović  i Aleksandar Žikić  su vicešampioni dubla na Tennis Europe turniru u Tirani za tenisere do 16 godina. Nikola Jović  je vicešampion singla i šampion dubla na Tennis Europe turniru u Mariboru za tenisere do 16 godina. On je tako došao do dodatnih poena i sada je drugi na rang listi za završni masters u Monte Karlu na kome učestvuje 8 najboljih tenisera Evrope u pomenutoj starosnoj kategoriji. Anja Stanković  je osvojila vicešampionsku titulu u singlu, ali i u dublu na ITF turniru za juniorke do 18 godina u Skoplju.

                      Podsećamo da je na terenima Teniske akademije Živković  u toku novi format međunarodnog teniskog turnira u muškoj seniorskoj kategoriji, a odmah u nedelji nakon ovog turnira, od 23. do 29. maja, i u ženskoj konkurenciji. Radi se o turnirima iz serije UTR PRO TENNIS TOUR čiji je nagradni fond po 25.000$. Ulaz je slobodan, a turnir je moguće pratiti i preko livestream platforme na youtube kanalu Universal Tennis.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare