Tehnička voda u nižim delovima Vlasotinca, vode za piće i dalje nema

VLASOTINCE

Nakon četiri dana, voda je noćas potekla iz slavina u nižim delovima Vlasotinca ali Štab za vanredne situacije apeluje na građane da je ne koriste za piće i pripremu hrane već isključivo kao tehničku.

JKP Vodovod saopštava da će u toku prepodneva, od 9 do 12 sati biti vodom snabdevani žitelji na levoj obali Vlasine, a od 12 do 15 sati desni deo grada.  Sedam cisterni i dalje snabdeva stanovništvo vodom za piće i kreće se ranije najavljenim trasama u periodu od 10 do 21 sat.

Radnici JKP Vodovod od juče popodne do kasnih sati sinoć radili su na osposobljavanju sistema pomoću pumpe koja zahvata vodu direktno iz reke i „baca“ do crpne stanice, a zatim do fabrike za preradu. Takođe, izvode se radovi  na saniranju i zameni cevovoda, saopšteno je iz lokalne samouprave.

Trenutni kapacitet je 25 litara u sekundi, a optimalne potrebe su 70 litara u sekundi, pa nadležni mole građane da racionalno koriste vodu.

Vlasotince je četiri dana bilo bez vode iz gradskog vodovoda, zbog oštećenja cevovoda sirove vode i brane na vodozahvatu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare