GG Za Leskovac ZAJEDNO : I dalje nema epidemioloških uslova za održavanje sednice Skupštine

LESKOVAC

Na konferenciji za medije Nenad Zdravković je u ime odbroničke grupe „Za Leskovac zajedno“ izneo stav da se i dalje nisu stekli epidemiološki uslovi za održavanje sednica lokalnog parlamenta.

„Iz tog razloga mi nećemo učestvovati u radu 8. sednice, jer ne želimo da učestvujemo u nebrizi za zdravlje građana. Svi odbornici će biti izloženi riziku da se zaraze virusom korone, a onda će otići kući kod svojih porodica, prijatelja…“

ŽIVKOVIĆ: ENERGETSKA EFIKASNOST STRATEŠKI VAŽNA

Odbornik ove grupe građana Dragoljub Živković govorio je o predlogu Odluke o donošenju Programa energetske efikasnosti grada Leskovca za period od 2020.-2022. godine ocenivši da se radi o strateškom dokumentu.

„Mi dosta kasnimo sa donošenjem ovog programa. Mi živimo u jednom gradu koji spada u red najzagađenijih. Da bi se to umanjilo potrebno je pre svega izbaciti ugalj kao gorivo. „Toplana“ trećinu snage dobija sagorevanjem uglja, a to je 4100 tona. Postoji i veliki broj objekata u gardu koji imaju sopstveno grejanje i koje treba priključiti na toplifikacioni sistem. Mora da se uragi gasifikacija, ali ne samo za velike industrijske objekte i „Toplanu“, nego i za građane. To jeste skuplje i cena nije mala, ali može da se ekonomiše. To su postrojenja koja se brzo uključuju i isključuju. Kad izađete iz stana isključite grejanje i nema potrošnje gasa, što nije slučaj ako trošite ugalj ili drva. Svaka mera na povećanju energetske efikasnosti doprinosi i smanjenju zagađenja životne sredine.“

Živković je naglasio da se mora rešavati i problem saobraćaja u gradu, jer se i na taj način povećava zagađenost vazduha.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare