Tegobe i posle dva meseca posle preležane korone

VAŠINGTON

Jedna od tri osobe koje su bile pozitivne na kovid-19 prijavile su da trpe simptome i dva meseca nakon preležane bolesti, javio je danas Glas Amerike pozivajući se na istraživanje američkih Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Studija sprovedena u Long Biču u Kaliforniji pokazala je da je jedna trećina onih koji su bili pozitivni na kovid-19 prijavila najmanje jedan simptom bolesti izazvan korona virusom četiri ili više nedelja nakon pozitivnog testa.

Centri su naveli da su stope bile još veće kod žena, Afroamerikanaca, starijih od 40 godina i onih sa već postojećim zdravstvenim problemima ili stanjima. CDC opisuje “dugi Kovid” kao simptome koji se javljaju četiri ili više nedelja od pozitivnog testa na bolest.

U studiji je Odeljenje za zdravstvo i socijalne usluge Long Biča razgovaralo sa 366 osoba starijih od 18 godina, nasumično izabranih iz dve test grupe nakon što su primile pozitivan test na kovid-19 između 1. aprila i 10. decembra 2020.

Prema podacima Resursnog centra za korona virus Univerzioteta Džons Hopkins, SAD imaju više slučajeva kovid-19 nego bilo koja druga zemlja, sa više od 42 miliona infekcija.

Džons Hopkins je zabeležio više od 228 miliona globalnih slučajeva zaražavanja kovid-19 i 4,6 miliona smrtnih slučajeva u svetu. Prema podacima Džons Hopkinsa, primljeno je skoro šest milijardi vakcina.

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare