Mladi iz Niša uredili mobilijar pored keja i u parku „Čair“

NIŠ

Mladi volonteri članovi Egzito tima nedavno su sređivali niške parkove. U okviru akcije „Kej je okej“ farbali su mobilijare u čairskom i u parku pored Nišave. Pored toga pokupili su i smeće koje su tu zateklo i pokušali su da animiraju prolaznike da što više brinu o očuvanju parkova kao i životne sredine. Kako sami organizatori ističu, veliki broj sugrađana se samoinicijativno priključio akciji.                            

 „Za sada je ideja da se farbaraju mobilijari, ono što je takođe novina ovde jeste to da su   klupicama na keju nedostajale određeni delovi, što smo u saradnji sa opštinom Medijana sredili. Ideja je da se proširi svest da je stvarno bitno da se brine o ekologiji, životnoj sredini i našem gradu. Ovom prilikom želimo da zamolimo sve građane da pre nego li da bilo šta bace dobro razmisle o tome“,  izjavila je Jana Cekić, ispred Exito tima.

                              „Trebamo da težimo ka tome da ekološki podignemo svest građana i da pročistimo Niš“ , kazao je Veljko, učenik Gimnazije „9.maj“ u Nišu, koji nije mogao da odbije poziv svoje drugarice.

                          Akciji su se priključili brojni mladi ljudi, ali i zaposleni u Kancelariji za mlade Grada Niša. Obren Milić je jedan od mladih volontera koji se rado priključio akciji.

                      „Motivi su nam da pre svega ulepšamo naš grad za naše mlađe sugrađane, ali i  za naše starije. Želimo da pokažemo da nije istina da mladi nisu ekološki aktivni i nezainteresovani za svoj grad“ –  izjavio je Obren Milić, učenik Srednje stručne škole u Nišu.

                     Akciju je između ostalih podržala i Kancelarija za mlade grada Niša, a među volonterima našao se i Jovan Milić. Iz Egzito tima najavljuju više aktivnosti narednog proleća a sve građane pozivaju da čuvaju sredinu u kojoj žive.

                          Akcija je sprovedena u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije, Centrom za građansko delovanje, Timom42, GM Optimist-om iz Gornjeg Milanovca i Pokretom gorana Vojvodine. Ovaj projekat je finansiran kroz program Mladi su zakon Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, kroz konkurs „Šta nam teško“ i podržana od strane Kancelarije za mlade grada Niša, FLEX Alumni zajednice u Srbiji i direkcije Zelenilo

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare