Talenti se prvi prijavljuju za proveru znanja

NIŠ

U skladu sa Kalendarom aktivnosti za sprovođenje završnog ispita na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja za školsku 2022/2023. godinu i upisa učenika u srednju školu  prijavljivanje kandidata za polaganje prijemnih ispit obaviće se od 18. do 24. aprila. Kandidati se mogu prijaviti na dva načina,   od 18. do 24. aprila  do 16 sati, zainteresovani osnovci se prijavljuju elektronskim putem na   Portalu www.mojasrednjaskola.gov.rs, za autorizovane korisnike, roditelje, odnosno druge zakonske zastupnike učenika koji su evidentirani u centralnoj bazi Ministarstva i dobili su desetocifrenu šifru, i za neuatorizovane korisnike, roditelje, odnosno druge zakonske zastupnike učenika koji nisu evidentirani u centralnoj bazi Ministarstva.

                               Od   21. i 24. aprila od 9 do 16 sati  prijavljivanje kandidata za polaganje prijemnih ispita je moguće neposredno u matičnim osnovnim školama i neposredno u prostorijama Gimnazije “Svetozar Marković”.

                                Prijavljivanje za polaganje prijemnog ispita za upis u sedmi i osmi rezred osnovnog obrazovanja za učenike sa posebnim sposobnostima za matematiku je od 21. do 24.aprila od 9. do 16 sati u prostorijama Gimnazije „Svetozar Marković“.

                                Učenici koji se prijave za specijalizovno odeljenje za fiziku polažu prijemni ispit  20.maja, kandidati prijavljeni za specijalizovano odeljenje iz metematike prijemni polažu  21.maja, dok  kandidati koji su se prijavili za bilingvalna odeljenja prijemni polažu  20. i 21.maja.

                               Osnovci koji upisuju 7 i 8 razred u Gimnaziji „Svetozar Marković“ prijemni polažu  24.juna. Konačni rezultati biće objavljeni  od 16. do 24.maja. (kraj) VP/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare