Takmičili se ko je najsnažniji

LESKOVAC

Na platou ispred SRC „Dubočica“ po prvi put u Leskovcu održano je takmičenje strongmena, odnosno takmičenje za najsnažnijeg. Publika je mogla da vidi nadmetanja u više disciplina, kao što je vuča kamiona teškog osam tona, nošenju kofera teškog 250 kilograma, podizanju automobila, nošenju tereta od 350 kg na 20 m dužine, podizanju balvana od 120 kg… Takmičilo se osam takmičara iz Srbije, Bugarske i Severne Makedonije.

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Goran Cvetanović koji je rekao da mu je uvek posebno drago kada se u Leskovcu dešava nešto novo i nesvakidašnje.

„Ovo takmičenje u izdržljivosti i u odmeravanju snaga svakako jeste novina za sve naše sugrađane. Ovim događajem želeli smo da upotpunimo ovogodišnju, 33. Roštiljijadu, i da našim sugrađanima, ali i gostima koji u naš grad dolaze zbog ove manifestacije, pružimo neobično iskustvo i uživanje u ovakvom dešavanju. Grad Leskovac će uvek stati iza ovakvih događaja jer nam je težnja da svojim sugrađanima ponudimo što raznovrsnije sadržaje, za svačiji ukus. Posebno mi je drago što vidim da je plato ispred SRC Dubočice, koji smo nedavno uredili sredstvima od 13,5 miliona dinara, postao prikladno mesto za događaje ovakvog tipa.“

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Miroslav Jović
Miroslav Jović
8 meseca pre

Čestitke za organizatore ovog takmičenja strongmena. Dobro da se neko odvažio da organizuje ovakvo takmičenje za najsnažnijeg medju snažnima. Lepo je videti posmatrače ali i mesto održavanja, pa razmisliti kako to takmičenje da bude još bolje organizovano sledeće godine u Leskovcu. Možda bi mogli organizatori da naprave još veći izazov pa da pored najačih muškaraca bude takmičenje i za najaču ženu medju najačim predstavnicama lepšeg pola. Naravno da se očekuje da SRC Dubočica bude mesto gde će se organizovati i potrošnja kalorija sa Roštiljijade, u obaranju ruku, po profesionalnim standardima. To je još jedan vid takmičenja snage i umenja, pa pošto je već otvoren nivo medjunarodne manifestacije, neka se organizatori i sa te strana potrude i dovedu još veću konkurenciju snažnih muškaraca i žena na takmičenje u Leskovac, sledeće godine za Veliku Gospojinu.