Takmičenje u Karl Poper debati

NIŠ

 Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu je održano Nacionalno takmičenje u Karl Poper debati. Studenti, podeljeni u afirmativne i negatorske ekipe, njih 24. debatovalo je o aktuelnim temama poput rodne ravnopravnosti, nasilja na internetu, socijalnih mreža, imigracija, prava LGBT populacije i religije.

                      Nakon trodnevnih kvalifikacija, u finalu su pobedili Vladislava Stamenković, Luka Filipović i Marko Nedeljković, koji su time stekli pravo učešća na internacionalnom takmičenju, koje će biti održano februara 2020. godine u Kavadarcima.

                      Takmičenje je organizovano u okviru projekta Hate fighters in action, od strane Kom 018 – Kluba za osnaživanje mladih, Pravnog fakulteta u Nišu i Moot court besedničkog i debatnog kluba Iustitia.

                     Posle nacionalnih takmičenja u 7 država, najbolji timovi su se sastali u Nišu gde su debatovali o temama vezanim za govor mržnje. Sjajni debateri iz 7 država su pokazali zavidni nivo veština i znanja, a u finalu su se našle Poljska i Srbije, gde je posle intezivne i veoma interesantne debate pobedio tim iz Srbije. KOM 018 se ovom prilikom zahvaljuje svim sudijama, partnerima, Pravnom fakultetu, Studentskom parlamentu Univerziteta u Nišu, a pre svega mladim takmičarima i radujemo se novim, zajedničkim aktivnostima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare