Takmičenje u dalekometnom streljaštvu “Caričin grad 2016”

LEBANE

 

Na vojnom strelištu „Slišane“  održano je takmičenje u dalekometnom streljaštvu na 1.000 metara „Caričin grad 2016“, u organizaciji streljačkog kluba „GT“ iz Leskovca.  Ovo je prvo takmičenje na kilometarskoj razdaljini kod nas, ali i u jugoističnoj Evropi.

Na takmičenju su učestvovali strelci iz Užica, Kraljeva, Kragujevca, Leskovca i drugih gradova.

U skladu sa pravilnikom Seveza za dalekometno streljaštvo Srbije, strelci su se takmičili u dve kategorije – Target Rifle i Open Rifle. Korišćene su mete 1×1 metar, a plasman takmičara se određivao na osnovu broja pogođenih krugova. U konkurenciji 14 vrsnih strelaca pobedu u kategoriji Target Rifle odneo je Željko Marinković sa 14 pogođenih krugova, dok je u Open Rifle kategoriji najbolji bio Radomir Seizović sa rezultatom od 120 krugova. U Target Rifle kategoriji učestovala je i Irena Antić iz streljačkog kluba „GT“ i time postala prva žena koja se takmičila u dalekometnom streljaštvu na ovoj daljini, osvojivši drugo mesto.

“S obzirom da je ovo prvo takmičenje na ovoj razdaljini kod nas, organizacija je bila izazov. Potrudili smo se da sve bude u skladu sa takmičenjima u dalekomotnom streljaštvu koja se organizuju u svetu. Na osnovu interesovanja i pozitivnih utisaka takmičara, pokazalo se da je dalekometno streljaštvo plodno tle za razvoj streljačkog sporta u Srbiji, rekao je organizator i direktor meča Ljubiša Todorović iz streljačkog kluba „GT“.

“Svi znaju da voze bicikl, ali ne mogu svi da voze na Tur de Fransu. Tako i svi strelci znaju da gađaju, ali ne mogu svi da se takmiče na 1.000 metara. Zato ovo takmičenje i jeste posebno, rekao je Rdomomir Seizović iz Kraljeva, pobenik u Oper Rifle kategoriji.

Mihajlo Topalović, predsednik Saveza za dalekometno streljaštvo Srbije smatra da je ovakvo takmičenje odlično za dalji razvoj dalekometnog streljaštva i izrazio je svoju podršku streljačkom klubu „GT“.

Inače, na vojnom strelištu „Slišane“, u blizini arheološkog lokaliteta „Caričin grad“,  postojeća infrastruktura, staro vojno strelište, posebno je prilagođeno za dalemoketne streljačke manifestacije. Čitav kompleks strelišta nalazi se na površini od 50 hektara, i na njima mogu da se izvode gađanja svim vrstama vatrenog oružja  daljine od 1.200 metara, koja može da se produži i do 2.000 metara.

Ovo takmičenje je održano 30. jula

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare