Takmičenje ,,Pažljivkova smotra“

VRANJE

Takmičenje ,,Pažljivkova smotra“ održano je u petak u svim osnovnim školama i vrtićima na teritoriji grada Vranja.

Početku takmičenja u vrtiću ,,Neven“ Predškolske ustanove ,,Naše dete“ i OŠ ,,Vuk Karadžić“ prisustvovali su predsednik Skupštine grada Dejan Tričković i gradska većnica Zorica Jović.

„Veliko je zadovoljstvo što Grad Vranje učestvuje u realizaciji ovako značajnog projekta. Danas se održava prva faza ovog nadmetanja u kojoj učestvuju mališani predškolskog uzrasta i učenici prvog i drugog razreda osnovnih škola. Uključeno je 2.309 dece i cilj nam je da se najmlađi pravilno edukuju o pravilima i bezbednom ponašanju u saobraćaju. Težnja lokalne samouprave je da se broj povređene dece u saobraćaju prepolovi i da nema stradalih“, rekao je Tričković.

Na važnost povećanja nivoa bezbednosti u saobraćaju najmlađih učesnika i spremnost lokalne samouprave da podrži sve aktivnosti i inicijative ka tom cilju ukazala je gradska većnica Jović.

Zamenik direktora PU ,,Naše dete“ Lidija Petković izjavila je da se mališani u vrtiću redovno edukuju o bezbednosti u saobraćaju i da je ovo takmičenje još jedan odličan način za usvajanje dodatnih znanja o pravilnom i bezbednom ponašanju u saobraćaju.

Opštinsko takmičenje ,,Pažljivkova smotra“ biće održano 27. marta, a za najbolje učesnike lokalna samouprava obezbedila je vredne nagrade.

Današnje takmičenje organizovao je Savet za bezbednost saobraćaja grada Vranja u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije uz podršku Tehničke škole u ovom gradu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare