Takmičenje o bezbednosti u saobraćaju

VRANJE

U Vranju je počelo takmičenje predškolske i dece nižih razreda osnovnih škola na temu bezbednost u saobraćaju koju organizuju Savet za bezbednost saobraćaja i grad Vranje.

Takmičenje se prvi put organizuje u Vranju i okupiće oko 2.500 dece predškolske uzrasta i učenike prvog i drugog razreda svih osnovnih škola sa teritorije grada, kaže Igor Milanović, član Saveta za bezbednost saobraćaja.

„Želja nam je da decu tog uzrasta animiramo i da počnu da izučavaju osnovna pravila u saobraćaju. Veliku odgovornost imaju vaspitači i učitelji kojima smo ranije dali materijal u cilju pripreme dece. Nakon takmičenja na nuvou vrtića i prva dva razreda osnovne škole najbolji odlaze na gradsko, a potom na republičko takmičenje u Vrnjačkoj Banji. Cilj je masovost i da deca počnu pravilno da razmišljaju o pravilima u saobraćaju“, kaže Milanović.

Od dodaje da najranjiviju kategoriju u saobraćaju čine upravo najmlađi učesnici.

Preškolski i školski uzrast je prvi i najvažniji period kada treba da steknu određena znanja, veštine i navike za bezbedno učestvovanje u saobraćaju.

Ovo takmičenje koje je pored Temerina, Čajetine, Vrnjačke banje i beogradske optine Savski venac, Agencija za bezbednost saobraćaja organizuje i u Vranju, od velikog značaja je za buduće đake koji su prema statistici najugroženiji učesnici u sobraćaju.

Inicijatori ovog nadmetanja  su Agencija za bezbednost saobraćaja i profesori Saobraćajnog fakulteta u Beogradu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare