Tači o boravku u Americi

PRIŠTINA

Predsednik Kosova Hašim Tači, danas je u Prištini,  posle povratka iz SAD, rekao, “Posle susreta sa predsednikom SAD Donaldom Trampom i drugim zvaničnicima te države, i sa drugim političkim vodjama i svetskim diplomatama ,  dobio sam podršku od svih njih za učlanjenje Kosova u Interpol, viznu liberalizaciju , a pogotova za osnivanje Vojske Kosova”.

Tači tvrdi i da je “svima njima predstavio zahtev Albanaca Preševa, Bujanovca i Medvede za pripajanje Kosovu, i da ćemo time postići krajnji dogovor i uzajamno priznavanje izmedju Kosova i Srbije”.

Na pitanje novinara o sutrašnjem protestu Pokreta Samoopredeljenja, koji je zakazan sa motom protiv Tačija i podele Kosova , rekao je “Ja stalno snažno govorim da sam protiv podele Kosova, protiv razmene teritorije, protiv Zajednice srpskih opština sa izvršnim ovlašćenjima, i da sam istovremeno za pripajanje Preševske doline Kosovu. Tako da je jasno je da njihov sutrašnji protest ustvari protivljenje pripajanja Preševske doline Kosovu”, rekao je Tači .

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare