Repriza Petrovdana : OVIJA PA GI NEMA

VLASOTINCE
Danas je petak i pijačni dan u Vlasotincu.

Mnogo ljudi, upravo, samo petkom dolaze u Vlasotincu da bi na pijaci nabavili osnovne kućne potrebe, a uz to završili i neke druge poslove za koje imaju potrebe.

Prolazeći pored opštinske zgrade u centru Vlasotinca, danas u petak, nešto posle podneva, zapazili smo negodovanje jednog starijeg čoveka, koji je izašao iz opštinske zgrade.
” Ovija pa gi nema. Prazna kancelarija, nigde nikoga, a ja se zaputio gore iz planine, kao prošli put na Petrovdan, da bih se obratio njima za pomoć “,  glasno je govorila starina.


” Kuji su toj što gi nema “, upita ga znatiželjnik koji se tu zatekao ispred ulaza u opštinsku zgradu.
” Pa ovi iz najgolemu kancelariju, vikaju gi većnici “, odgovori mu starina.
Novinarska znatiželja je uvek prisutna.

I uputismo se odmah u zgradu opštine, i ako, znamo, da je ,,posao novinara opasno zanimanje” što se čuti i u kultnom filmu ,,Zona Zamfirova”.

Želeli smo, nekog da pitamo, da li možemo da napravimo fotoaparatom neki snimak, u kancelariji opštinskih većnika, ali tamo nikoga, osim praznih stolova,  nikog nije bilo.

Vreme na zidnom satu bilo je 14,08 časova.

A radno vreme opštinske uprave je od 7 do 15 časova.
Prošli put kad većnika nije bilo za Petrovdan, kad je kao danas bila potpuno prazna kancelarija, stiglo je za javnost objašnjenje od viskopozicioniranog funkcionera opštinske uprave da su bili na terenu i da njihovo radno mesto ne podrazumeva da se samo sedi u kancelariji.
Ne znamo kako će sada objašnjenje stići iz opštinske uprave, ali čuli smo da su pravljeni spiskovi za odlazak za Niš.

A zna se ko je tamo dolazio, a zna se, i to, da se tamo mora ići. Bezuslovno
Da je malo poranila, ona brkata starina, koja je u vlasotinačku varoš, privatnim poslom, došla do opštinske uprave, možda bi se i ona našla među putnicima za Niš.
Tekst i foto: Vlastimir Stamenković

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare