Tači najavljuje dogovor sa Vučićem za februar 2019.

PRIŠTINA

Predsednik Kosova Hašim Tači je za Rojters rekao da korekcija granice može da otvara put obema državama ka integraciji u EU.

“Definitivno, sada je vreme za korekciju granica izmedju Kosova i Srbije koje su u dužini od 400 kilometara. Time će se pomoći da se otklone medjuetnički problemi ili stvaranje nekakve autonomije, kao što je Republika Srpska u Bosni. Korekcija granoce konačno će odstraniti iz priča podelu Kosova, time i eventulni neki novi konflikt”, dodao je.

On je za Rojters izrazio uverenje da će zapad odobravati ovakav dogovor izmedju njega i (Aleksandra) Vučića, koji  očekuje da će se dogodi februara 2019 godine.

“Ukoliko se obe strane sagalase i postignu dogovor, SAD i EU će podržati svaki dogovor o korekciji granice”, rekao je Tači za Rojters.

Za Info magazin Klana Kosova rekao je , “Ne govorim ni u čije ime nego u ime svoga autoriteta i svoje ideje (pripajanje Preševske doline Kosovu). To će ojačati državu Kosovo. Mi moramo da živimi u trajnom miru sa Srbijom. SAD i EU ne žele Kosovo u status-kvo stanju, oni koji misle da pravim lažnu buku, neću da se bavim njima. Preševo, Bujanovac i Medvedja će da se prisjedine Kosovu ovim dogovorom… Mi moramo doneti naše odluke za našu zemlju. Kosovo ne može ostati žrtva procesa u Bosni, putem korekcije (granica) izbećo će se  bosnizacija Kosova”, rekao je Tači.

“Nijedan potpis koji sam stavio nisam uradio  na svoju ruku jer sam bio u koordinaciji sa NATOM i SAD, to znači da i u buduće ce tako biti, u koordinaciji sa nasim prijateljima”, dodao je Tači.

On je rekao i da će “za svaki dogovor, gradjani biti ti koji će odlučiti referendumom”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare