Tači: Lideri Albanaca iz Preševske doline traže Rezoluciju Prištine o pripajanju Kosovu

PRIŠTINA

Politički predstavnici Albanaca iz Preševske doline , kako oni zovu opštine Bujanovac, Preševo i Medvedja, razgovarali su danas u Prištini sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem.

On je na konferenciji za medije posle sastanka rekao da su politički lideri  zatražili izglasavanje Rezolucije u Skupštini Kosova kojom bi se naznačilo pripajanje Preševske doline Kosovu.

“Mogu da kažem da smo danas imali jedan jako dobar sastanak, veoma produktivan i izuzetno značajan, pre svega za budućnost izmedju predstavnika Kosova i predstavnika Preševa, Bujanovca i Medvede”, rekao je Tači.

“Javno je poznato da sam ja kao predsednik Koosva ovo pravo potpuno podržao.  Ukoliko sam to juče podržao snažno, danas ću to još snažnije da podržim, da se to i ostvari”, rekoa je Tači.

“M ćemo maksimalno nastojati da jednom zauvek završimo ovo pitanje i ovu istorijsku nepravdu ispravimo. Vreme je da se podignemo iznad usko sopstvenih interesa, iznad sopstvenog ega, jer je Preševo jednan važabn razlog za to”, dodao je Tači.

Predsednik opštine Preševa Šćoprim Arifi  je rekao da Skupstina Kosova treba da što je pre moguće izglasa Rezoluciju za pripajanje Preševske doline Republici Kosovo. , preneli su svi koovski mediji.

Sem predstavnika skoro svih stranaka pozicije I opozicije medju Albancima sastanku u Prištini prisustvovali su I predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Šukri Imeri, predsednik Udruženja  veterana  Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca I Medvedje (OVPMB ) Nazmi Hajredini I nekadašnji pripadnik OVPMB  Šaćir Šaćiri koji je, zbog svojih ekstremističkih stavova I delovanja , vise godina proveo u srpskim ali I zatvorima KFOR-a na Kosovu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare