SZP:Naprednjačka vlast ugrožava živote građana

NIŠ

Naprednjacka vlast ugrozava zivote gradjana Srbije time sto nije sposobna da odrzava prugu kojom transportuje opasne materije, navodi se u današnjem saopštenju ovog Saveza.

“. Dve cisterne sa amonijakom iskliznule su iz sina 19. januara na pruzi Nis – Zajecar, kod sela Jasenovik. I pored toga sto je ovo bio treci put u dva meseca da voz ispada iz sina, direktor Zeleznica Srbije Miroljub Jevtic navodi da se zeleznicki saobracaj u Srbiji u zimskim uslovima odvija potpuno bezbedno. Zatim je 10. februara pet vagona punih fosforne kiseline ispalo je iz sina svega tri kilometra od Jasenovika. Mestani Jasenovika su trazili da se do rekonstrukcije pruge opasne materije vise ne prevoze na ovoj deonici ali su se Ministarstvo i Zeleznice Srbije oglusili na njihove zahteve.

Svega jedan dan posto je ova deonica ponovo pustena u promet, pet cisterni sa amonijakom je ponovo iskliznulo na pruzi Nis – Zajecar. Kao rezultat, Ministarstvo je sa velikim zakasnjenjem donelo odluku da obustavi saobracaj na ovoj deonici. Ovo kasnjenje srecom nije odnelo ljudske zivote, vec je samo nanelo veliku stetu, pre svega gradjanima Jasenovika koji nedelju dana nisu mogli da se vrate u svoje domove. Ali ovo zakasnjenje na najbolji nacin pokazuje odnos naprednjackog rezima prema ljudskim zivotima.

Zbog neodgovornog odnosa prema gradjanima Republike Srbije, Savez za Srbiju zahteva:

1.      Ostavku ministarke gradjevinarstva, saobracaja i infrastrukture Zorane Mihajlovic.

2.      Ostavku direktora Zeleznice Srbije Miroljuba Jevtica.

3.      Ostavku gradonacelnika Nisa Darka Bulatovica, navodi se u saopštenju koje u celini prenosimo.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare