SZO zatražila od Kine više informacija o nedijagnostikovanoj upali pluća

PEKING


Svetska zdravstvena organizacija zatražila je od Kine više informacija o nedijagnostikovanoj upali pluća koja se navodno širi među decom na severu te zemlje i apelovala na kineske zdravstvene vlasti da preduzmu mere za smanjenje prenošenja bolesti.

Nezavisni kineski mediji javili su da su navodno dečije bolnice u delovima zemlje pune bolesne dece. Kineske vlasti su pripisale nagli porast oboljenja sličnih gripu ukidanju mera protiv korone, preneo je Bi-Bi-Si.

Na severu Kine prijavljeno je od oktobra povećanje oboljevanja sa simptomima sličnim gripu u poređenju sa istim periodom u protekle tri godine.

Kineski zvaničnici saopštili su prošle sedmice da je došlo do porasta broja respiratornih bolesti širom zemlje – posebno gripa, korone, pneumonije uzrokovane mikoplazmom, što je uobičajena bakterijska infekcija koja pogađa decu nižeg uzrasta, kao i respiratornog sincicijalnog virusa (RSV).

Druge zemlje, uključujući Veliku Britaniju i SAD, zabeležile su sličan porast oboljenja sličnih gripu nakon ukidanja mera protiv korone, prenosi RTS. (kraj) SM/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare