“Svi smo mi deda mraz”-humanitarna podela paketića

NIŠ

 

U Gradskoj kući održana je velika Novogodišnja akcija “Svi smo mi Deda Mraz”, prilikom koje je podeljeno oko 200 paketića deci iz porodica slabijeg materijalnog stanja po kriterijumima koje je odredio niški centar za socijalni rad. Deca koja su dobila poklon paketiće su sa područja Niša i okoline.

Deci je u ime Grada Niša paketiće uručio zamenik gradonačelnika prof.dr Miloš Banđur.

Grad Niš posredstvom Saveta za socijalne aktivnosti i Saveta za humanitarne aktivnosti u saradnji sa Vaspitno-obrazovanim sistemom Kreativno pero iz Beograda upriličio je ovu veliku humanitarnu akciju.

“ Kancalarija za mlade je je pre nekoliko meseci osnovala nekoliko saveta u dogovoru sa studentima univerziteta . Dva saveta , za socijalna pitanja I humanitarni rad su inicirali saradnju “Kreativnim perom” I organizovali ovu manifestaciju”, kaže steva Živković iz Kancelarije za mlade.

Osim paketića, deca će  dobiti i pakete hrane, garderobe, higijene i školskog pribora.

U organizaciju ovog događaja uključen je i vaspitno obrazovni sistem “Kreativno pero”koje je počelo sa radom pre deset godina.

Kraj godine je odlično vreme da učinimo dobro delo i poručimo drugima da je Nova godina idealna za nove početke i radosti. Želimo da najmlađima iz ugroženih društvenih grupa pošaljemo poruku da su nam važni i da mislimo na njih zbog čega VOS Kreativno pero u saradnji sa Asocijacijom roditelja i ove godine, kao i prethodnih, pokreće veliku novogodišnju humanitarnu akciju Svi smo mi Deda Mraz” kažu u “kreativnom peru”, sistepu koji u sastavu imaju privatni vrtić, privatnu osnovnu školu I gimannaziju.

Dve sestre su se dogovorile da osnuju školu u Beogradu koja je drugačija i koja prepoznaje individualnost. Deset godina kasnije đaci ove škole redovno osvajaju neke od prve tri nagrade na raznim takmičenjima iz istorije, plesa, robotike.

Uz podelu poklon paketića organizovan je I kulturno umetnički program . Nastupio je ženski akademski hor Studensskog kulturnog centra I deca škole “ Kreativno pero”.

Podeljene su I zahvalnice prijateljstva  prijateljima akcije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare