Svetska nedelja dojenja

VRANJE

Povodom Svetske nedelje dojenja u Službi za ginekologiju i akušerstvo Zdravstvenog centra u Vranju uz podelu propagandnog materijala i uz brojne aktivnosti budućim majkama i porodiljama bice ukazano na značaj dojenja i za vreme pandemije kovidom 19. Takođe u Službi za polivalentnu patronažu na terenu i u okviru telefonskog savetovališta „Halo Beba“, čiji je broj  017/414-581, biće omogućeno savetovanje i dobijanje stručnih odgovora gde će se posebna pažnja usmeriti na trudnoću i dojenje u odnosu na korona virus.

Zvanični datum Svetske nedelje dojenja na globalnom nivou je od 1. do 7. avgusta, ali se državama, organizacijama i institucijama predlaže da za obeležavanje i aktivnosti povodom Svetske nedelje dojenja izaberu najprikladnije datume u njihovim zemljama.

U našoj zemlji Nacionalna nedelja promocije dojenja obeležava se 40. nedelje u godini koja simbolično predstavlja trajanje trudnoće, a ove godine obeležiće se u periodu od 28. septembra do 4. oktobra pod sloganom „PODRŽI DOJENJE – ZA ZDRAVIJU PLANETU”.

Slogan ovogodišnje Svetske i nacionalne nedelje dojenja ukazuje nam na važnost dojenja u očuvanju životne sredine i njen uticaj na klimatske promene, kao i na imperativ zaštite, promovisanja i podrške dojenju za zdravlje ljudi i zdraviju životnu sredinu.

Svetska nedelja dojenja svake godine se obeležava u više od 170 zemalja sveta kako bi se povećalo znanje i svest o značaju i prednostima dojenja i obezbedila podrška dojenju

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare