Sveti Sava u Medicinskoj školi

LESKOVAC

Svetog Savu, danas je podelom nagrada najuspešnijim učenicima I organizacijom humanitarno-prodajnog ‘’Bazara’’, obeležila i Medicinska škola.

Na školsku slavu pozvani su i penzioneri, kojima su kolege I učenici I na ovaj način želeli da se zahvale za doprinos radu škole.

Svaki gost poslužen žitom I dočekan kao što srpski domaćin to ume. Svetosavska himna, u izvedbi školskog hora i kazivanja o životu I delu velikog srpskog prosvetitelja i zaštitnika škole I crkve. Tako se danas slavilo u školama u Srbiji, a Medicinska škola odlučila je da proslavi da i humanitarni karakter.

–          Iako govor o mudrostima, koje nam je Sveti Sava ostavio, može trajati unedogled, izdvojiću ovu misao: ‘’Put je kratak, braćo moja draga, kojim hodimo. Dim je život naš, zemlja I prah. Mali je trud života našeg, a veliko I beskonačno dobro , kao nagrada’’.  Neke od najvećih tekovina Svetosavlja su zahvalnost, darivanje, empatija I humanost. Zato ćemo danas darovati najuspešnije, zahvaliti se onima koji su nas godinama učili I obrazovali I pokušati da budemo humani I izrazimo saosećanje sa sugradjanima, kojima je pomoć potrebna, rekla je direktorka Marija Savić.

Ona je gostima poželela da uživaju u programu koji su pripremili učenici ove škole, ali poručila i da kupovinom proizvoda izloženih na bazaru, daju doprinesu humanitarnoj akciji, sa koje će sav prihod, po odluci Djačkog parlamenta, otići onima kojima je pomoć neophodna. Deset učenika, kako je najavila, za zapažene rezultate na takmičenjima iz srpskog I engleskog jezika, matematike, biologije I fizičkog vaspitanja, dobilo je pisana priznanja I knjige .

Medju gostima su bili i penzioneri, kojima se, kolege I učenici I na ovaj način zahvaljuju za doprinos radu škole.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare