Svečano otvoren Festival ,,Piano Summer“

VRANJE

Predsednik Skupštine grada Vranja  Dejan Tričković u prepunoj sali Doma vojske svečano je otvorio Festival ,,Piano Summer“.

,,Manifestacija se svrstava u jednu od najvećih i najkvalitetnijih u regionu. Festival se održava četiri godine, a Vranju je pripala čast da bude domaćin već treći put. Vranjanci će biti u prilici da prisustvuju koncertima cenjenih svetskih virtuoza i da uživaju u bogatom programu. Jedan od primarnih ciljeva rukovodstva Vranja je da se kulturna riznica sredine u kojoj živimo, stalno nadograđuje i da se unapredi oblast kulture našeg kraja. Zato, svesni izuzetnog značaja ovakve jedne manifestacije, grad će i ubuduće podržati njenu realizaciju“, rekao je Tričković.

Na engleskom, nemačkom i srpskom na početku manifestacije, prisutnima se obratio Nikola Rackov, profesor Univerziteta umetnosti u Beogradu.

On je istakao da je muzički festival šansa da se upoznaju novi ljudi iz sfere umetnosti, nove metode rada, da se prošire znanja i steknu prijatelji i da očekuje razvoj ove manifestacije na višem nivou u godinama koje dolaze.

Osnivač i umetnički direktor festivala, Zoran Imširović nije krio zadovojstvo što se i ovog leta u Vranju održava ovako značajna kulturna manifestacija.

,, Ovo je istorijski dan za vaš grad, jer će živa legenda Natalia Gutman sa svojim triom otvoriti festival, što je izuzetna čast. Takođe, i narednih 18 dana, imaćete priliku da uživate u izvedbama velikih i svetski priznatih umetnika“, dodao je Imširović.

Nakon toga, publika je bila u prilici da uživa u izuzetnom muziciranju Natalie Gutman, Sviatoslava Morozovog i Dimitria Vinnika.

U sredu veče predviđen je koncert pijanistkinje iz Turske, Gulsin Onaj.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare