Svečani ispraćaj učenika i kadeta

VRANJE

Za mladiće i devojke sa područja Pčinjskog okruga koji su primljeni u vojne škole i akademije u Domu vojske u Vranju u petak je organizovan svečani ispraćaj.

Na ceremoniji koja je priređena u organizaciji Regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš i grada Vranja govorio je pukovnik Nenad Marković, načelnik centra.

On je izrazio veliko zadovoljstvo što je prvi put organizovan ovaj skup uz nadu da će postati redovna praksa.

,,Centar Ministarstva odbrane Vranje godinama prednjači po broju primljenih kandidata u vojne škole. Tako je i ovog puta. Primljeno je 10 kandidata, i to jedan u Srednju stručnu vojnu školu, trojica u Vojnu gimnaziju, četvorica na Vojnu akademiju i dvoje na Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije“, rekao je pukovnik Marković.

Načelnik Regionalnog centra je istakao da očekuje da svi kandidati uspešno savladajuju sve sadržaje obuke i steknu potrebna znanja i veštine, kao i mnogobrojna prijateljstva.

Predsednik Skupštine grada, dr Dejan Tričković u ime lokaklne samourave čestitao je mladima na postignutim rezultatima koje su ostvarili na prijemnom ispitu.

„Ostvarili ste veliki rezultat i to je prva prepreka koju ste savladali“, rekao je dr Tričković.

Nakon završetka školovanja učenici i kadeti steći će diplomu Univerziteta odbrane i stupiće u profesionalnu vojnu službu.

Na svečanosti pukovnik Marković uručio je vojne spomen medalje Tihomiru Tripkoviću za 20 godina rada i Srđanu Đorđeviću za 30 godina provedenih u Centru Ministarstva odbrane u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare