Sve o sovama u Osnovnoj školi „Stefan Nemanja“

NIŠ

“Noć sova“ će se po prvi put održati u Nišu, a organizator ove manifestacije je Osnovna škola „Stefan Nemanja“ u sradnji sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica. Prema rečima ljudi iz ovog Društva  cilj ove manifestacije je edukacija na temu zaštite sova i značaja ovih ptica za očuvanje prirodne ravnoteže, kao i razbijanje nekih predrasuda i lažnih narodnih verovanja koja prate ugrožavanje ove ptice. Predstavnici Društva će tokom manifestacije „Noć sova“ održati i predavanje za učenike ali i sve zainteresovane o ovim pticama.            

 „Celokupna manifestacija je u duhu sova. Deca će o ovim pticama naučiti sve ono što nisu znala. Kroz ovu aktivnost su naučili da se radi o ugroženoj vrsti ptica i  celu ovu nedelju ćemo sa decom, roditeljima i nastavnicima, videti šta sve to sove nama nude lepo i dobro za prirodu“, kaže Aleksandra Projović, direktorka OŠ „Stefan Nemanja“.

              Za aktivno učešće u ovoj manifestaciji vlada velika zainteresovanost učenika.

             „Aktivnosti će se odvijati tokom cele nedelje. Pripreme su krenule pre desetak dana kada su deca sa svojim nastavnicama, Vesnom Vukojević i Vesnom Kostić, bila do Tvrđave i tamo posmatrala sove. Iskreno, ne znam koliko Nišlije znaju da u Tvrđavi ima sova, ali je ovo prilika da im ukađemo na to, da odu i da sami pogledaju“, dodaje Aleksandra Projović.

            Sofija Stanojević je učenica ove škole i uključena je u pripremu manifestacije „Noć sova“. Kaže da je jedan od zadataka učenika bio da naprave svoju sovu koje će se tokom manifestacije prodavati. Dodaje i da puno toga naučila o sovama, kako se hrane ali i da imaju odličan vid.           Manifestacija: „Noć sova” održaće se u četvrtak 3. marta u Osnovnoj školi „Stefan Nemanja“ u Nišu u 18 časova.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare