Pet miliona dinara za zamenu stolarije  OŠ „Zoran Djindjić“

  NIŠ 

Kompanija NIS,  u  saradnji sa resornim ministarstvima Republike Srbije, opredelila  je sredstva za realizaciju projekata ,,Zajednici zajedno 2021“. Odlukom ove kompanije sredstva su  usmerena  na oblast zaštite životne sredine, a među onima koji su konkurisali za sredstva našla se i Osnovna škola „Dr Zoran Đinđić“ u Brzom Brodu. Školi je na konkursu odobeno pet miliona dinara, a sredstva su uložena za zamenu stolarije. Školu je na konkurs prijavila direktorka Dragana Stevanović.

    „Za sredstva smo konkurisali projektom  Insvesticiono održavanje – zamena stolarije na objektu OŠ ,,Dr Zoran Đinđić”, u oblasti energetske efikasnosti.  Komisija NIS kompanije, odabrala je  naš projekat i opredelila finansijska sredstva za zamenu stolarije  u vrednosti od  pet miliona dinara. Škola će tako sada dobiti novu stolariju, počev od prozora, što će u mnogome poboljšati njenu energetsku efikasnost i sprečiti gubitak toplotne energije“, objašnjava direktorka Dragana Stevanović.

     Ona dodaje da su sredstva dobijena na konkursu od posebnog značaja za školu, a zamena stolarije na objektu  počinje naredne nedelje.

    „Kako je škola nedavno promenila sistem grejanja i  prešla da se greje na gas, uz zamenu dotrajale stolarije na objektu neće biti samo poboljšana energetska efikasnost objekta već će se i znatno smanjiti zagađenje životne sredine što nam je svima bio drugi cilj jer je očuvanje životne sredine i sprečavanje njenog zagađenja sada u centru pažnje. Na ovaj način dajemo svoj doprinos i tom cilju“, dodaje direktorka škole.

      Osnovna škola „Dr Zoran Đinđić“ se nalazi u naselju Brzi Brod koje je u ekspanziji i koje ima 14.000 stanovnika.

     U ovoj školskoj godini nastava se izvodi za 401 učenika, smeštenih u 16 odeljenja, i postoji potreba za proširivanjem radnog prostora i materijalne osnove rada. Škola prati savremene tokove, učestvuje u raznim projektima koji su usmereni na podizanje kvaliteta obrazovno-vaspitnog rada, stručnih kompetencija nastavnika, komunikacijskih veština i  povećanja bezbednosti učenika.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare