Svaka lokalna samouprava mora da ima svog zaštitnika građana

NIŠ

Zaštitnik građana  u svakoj lokalnoj samoupravi je ono najvažnije kada je u pitanju Zakon koji će regulisati položaj lokalnih ombudsmana a koji mi svi sa nestrpljenjem očekujemo da ugleda svetlost dana, istako je republički zaštitnik građana Zoran Pašalić nakon razgovora sa zamenicom gradonačelnice Niša Dušicom Davidović i nakon održanog Upravnog odbora ombudsmana Srbije.  Trenutno u Srbiji postoje 25 lokalna ombudsmana kojima može da se obrati 70 posto građana na lokalnom nivou, a ukoliko zakonom bude predviđeno da svaka lokalna samouprava dobije svog zaštitnika svi građani Srbije će moći da im se obrate za pomoć. Katarina Mitrovski, ombudsman Grada Niša ovom priikom je istakla da je Niš prvi grad u Srbiji koji će imati i regionalnog zaštitnika građana.

                             „Suština  ovog zakona je u tome što bi on bio tako sačinjen da ne bi više ni jedna lokalna zajednica imala mogućnost da odlučuje o tome da li će imati ili neće imati svog ombudsmana već će morati imperativno da uredi njegov položaj  u skladu sa tim zakonom.  Cilj je da se za najkraće vreme uredi položaj lokalnih zaštitnika građana, da zakon prođe sve procedure koje mora da prođe i da onda krene u proceduru izglasavanja i njegove primene“, kazao je Zoran Pašalić. On je istako da je za njega u ovom trenutku, od podatka koliko trenutno ima lokalnih ombudsmana, značajniji  podatak da u zakonu stoji imperativna norma da svaka lokalna samouprava mora imati ombudsmana i da to ne zavisi od odluke ili želje lokalne samouprave. Osim toga, njegov položaj mora da bude uređen do detalja. To znači trajanje mandata, i ko obezbeđuje i pod kojim uslovima prostorije za njegov rad, ali i kako će biti zaštićen kada njegov mandat prestane.

                        „Ako je dobro radio svoj posao može imati dalekosežne posledice i po sebe i po svoju porodicu.To je ono o čemu smo sve vreme mislili u instituciji Republičkog ombudsmana. I to mora eksplicitno da se nađe u zakonu“, istako je Pašalić.

                        Katarina Mitrovski, ombudsman Grada Niša je naglasila da će se zaštitnici građana u lokalnim samoupravama svakako zalagati svim snagama za širenje mreže lokalnih ombudsmana i najvaila sastnak sa predsednicom Opštine Babušnica koja je izrazila želju da da imaju lokalnog ombudsmana.

                      „ Grad Niš je prvi grad koji  će imati i regionalnog ombudsmana. Pripremili smo sve akte. Radi se o sporazumu međuopštinske saradnje gde će sve lokalne samouprave iz Nišavskog upravnog okruga formirati zajedničkog ombudsmana koji će imati sedište u Nišu. Svaka lokalna samouprava iamće jednog službenika koji će primati  pritužbe građana na njihove institucije, ustanove i lokalna preduzeća. One se prosležuju našoj kancelariji koja će ih dalje obrađivati, vršiti dalji nadzor i kontrolu“, objasnila je Mitrovski.

                   Ona je dodala da ima odličnu sradnju sa Gradom i da stoji otvoren poziv da prisustvuje kolegijumima gradonačelnice i da iznese sve one probleme na šta se građani žale.

                  „Uglavnom u saradnji sa Gradom rešavamo probleme“, kazala je Mitrovski.

                 Prema rečima zamenice gradonačelnice Niša Dušice Davidović jako je važna saradnja lokalnih ombudsmana sa lokalnom zajednicom ali i sa republičkim zaštitnikom građana.

                 „Važno je  da imamo komunikaciju i sa republičkim zaštitnikom građana i da svi zajedno rešavamo probleme koji tište naše građane. Tokom razgovora prepoznali smo niz nekih urgentnih i akutnih problema  koje možemo zajedno da rešavamo. Mi kao lokalne samouprave stojimo na raspolaganju za buduću saradnju i aktivniju komunikaciju“, kazala je Davidović.

               Kada se radi o najkrupnijim problemima sa kojima se sreću građani oni su gotovo identični na republičkom i lokalnom  nivou.

                „Najveći broj pritužbi građana odnosi se na rad lokalnih samouprava, na lokalnu administraciju, na ekonomska i socijalna prava, ali opet najviše na Republički geodetski zavod odnosno na katastar kada se radi o republičkom nivou.  To u medijima nije plasirano kao značajno ali na individualnom nivou to su i te kako veliki problemi i to su naše najveće aktivnosti. Rokove za rešavanje tih  problema ne možemo da odredimo jer smo u stalnom dopisivanju i prepisci i stalnom izbegavanju da se na konkretno pitanje da konkretan odgovor. Ombudmsman to ne može da preseče, a oko 60 posto problema su iz imovinsko-pravne oblasti“, naglasio  je Pašalić.

            Na lokalnom nivou, prema rečima Katarine Mitrovski, situacija je malo drugačija kada se radi o pritužbama građana i oni se, uglavnom žale na komunalne probleme, na buku, na divlje deponije, na nesavesne vlasnike kućnih ljubimaca.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare