Sutra u Nišu Drugi međunarodni simpozijum o posledicama bombardovanja Srbije osiromašenim uranijumom

NIŠ

Niš od sutra domaćin Drugog međunarodnog simpozijuma  o posledicama bombardovanja Srbije osiromašenim uranijumom

U Velikoj sali Univerziteta u Nišu od sutra do  19. juna. godine održaće se Drugi međunarodnom simpozijum “Posledice ombardovanja SR Jugoslavije osiromašenim ranijumom 1999.” na kome je učešće  potvrdilo više od 20 naučnika iz Srbije, Italije, Nemačke, Isrke, usije, Švajcarske, Grčke, a učešće su potvrdili i Domeniko Leđero, jedan od osnivača organizacije “Vojna opservatorija” u Odeljenju italijanske odbrane i advokat Anđelo Fjore Tartalja,koji je pred italijanskim sudovima zastupao italijanske NATO vojnike koji su boravili na Kosovu i Metohiji .

Naučnici iz zemlje i inostranstva okupljeni na Simpozijumu imaju za cilj da se kroz multidisciplinarni pristup problemu dođe do što celovitijeg odgovora na pitanje kakve je posledice po živote i zdravlje ljudi i po životnu sredinu ostavilo dejstvo oružja sa osiromašenim uranijumom dvadeset godina nakon NATO bombardovanja SRJ. Simpozijum će biti posvećen novim saznanjima i rezultatima novih istraživanja u ovoj oblasti.

Organizatori Simpozijuma su Advokatska kancelarija Aleksić, Asocijacija za bezbednost kritične infrastrukture i Pravoslavna akademija nauka, umetnosti, veština i inovacija Srbije. Međunarodni simpozijum se ove godine održava uz podršku Ministarstva za rad i zaštitu životne sredine Republike Srbije, Ministarstva pravde Republike Srbije, Instituta za menadžment Skoplje, Fakulteta za bezbednost Univerziteta u Skoplju, Fakulteta za inžinjerijski menadžment u Beogradu, Beogradskog foruma za ravnopravnost i drugih državnih institucija.

U okviru Simpozijuma biće prikazan film “ Uranijum moja priča” a od 20 sati održaće se promocija knjige “Godine ćutanja” novinara i publiciste Aleksandra Ace Stanojevića.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare