Sutra u Ministarstvu privrede o zaostalim platama

NIŠ

Posle dve godine dopisivanja i molbi  predstavnici radnika propalih niških društvenih firmi saopštili su na današnjem protestu ispred Gradske kuće  da će sutra u Ministarstvu privrede u Beogradu razgovarati o isplati zaostalih plata.

Predstavnik radnika Žarko Đordjević rekao je da ne zna s kim će imati sastanak u Ministarstvu privrede, ali da im je najvažnije  što će sutra neko nadležan iz ministarstva da ih primi.  Rekao je da je država  kupovala vreme do sad I da su godinu dana izbegavali običan susret. , On kaže da je optimista mada ne može da predvidi ishod razgovora od kojeg će zavisiti njihovi dalji koraci.

Jedini zahtev nekadašnjih radnika propalih firmo  je isplata zaostalih zarada, plata koje su  zaradili i za koje imaju  izvršne sudske presude. On je podsetio da su radnici, prilikom boravka Vlade Srbije u Nišu, u jesen 2016. godine dobili obećanje da će im plata biti isplaćena do kraja te godine..

Do sada se za isplatu zaostalih plata u Nišu prijavilo nešto više od 7.000 radnika propalih firmi među kojima su  Mašinska i Elektronska industrije kao I radnici “ Jastrepca” i “Građevinara”

Radnicima propalih niških firmi koji potražuju zaostale plate na protestu su se danas pridružili i učesnici rata 1999. godine, članovi Policijskog sindikata Srbije i Vojnog sindikata Srbije.

Predstavnik ratnih rezervista Dejan Milošević istakao je da je zajednički zahtev svih učesnika u protestu isplata zaostalih plata, iratnih dnevnica učesnicima rata 1999. godine, podrška Policijskom  i Vojnom sindikatu Srbije u rešavanju nagomilanih problema u vojsci i policiji, i borba protiv korupcije i kriminala u Nišu.

On je kazao da samo u Nišu živi 17.000 ratnih rezervista, učesnika rata 1999. godine Oko 150 ljudi koji su se okupili kod Gradske kuće “ podsetilo je “ Vučića na to “ da budžet nije njegov” kao I na činjenicu da su ratne dnevnice iz 1999. Godine, kada je bio rat ,ali kad je sadašnji predsednik bio ministar informisanja u tadašnjoj vladi.

Radnike i borce podržao  je I Rade Rašović , otpušteni vođa sindikalista “Gorice” .

Novi protest bivših radnika i boraca najavljen je za 13. april u 12 sati, a očekuje se i dolazak studenata.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare