Sutra sednica Skupštine grada Niša i protest građana

 

NIŠ

Odložena sednica Skupštine grada Niša, na kojoj bi  jedna od tačaka dnevnog reda trebalo da  bude i odluka da se niški aerodrom preda na upravljanje državi, zakazana je za sutra, u petak, 22. juna od 8 sati –  saopštio je predsednik Skupštine grada Niša, Rade Rajković.

Inicijativa “Ne damo niški aerodrom”  zakazala je  protest  na koji su pozvali sve građane koji su protiv ove odluke da se od 9 sati okupe ispred zgrade Skupštine.

“Nakon tri meseca odlaganja, puno lažnih izgovora, na samo dan od uvođenja prinudne uprave, čelnici grada su zakazali sednicu Skupštine Grada Niša u zadnji čas! Inicijativa „Ne damo niški aerodrom“ poziva sve Nišlije i Nišlijke na proteste, sutra 22. juna u 9 časova, da zajedno pokažemo da je Niš grad pristojnih i dostojanstvenih ljudi. Sada je potrebno da svi budemo podrška jedni drugima! U tom smislu, molimo sve učesnike skupa da se ponašaju u skladu sa vrednostima koje zastupamo. Za ono što nam pripada borićemo se odlučno, ali nenasilno i dostojanstveno. Postoje indicije da će neke grupe pokušati da izazovu incidente kako bi bacili ljagu na Niš i njegove građane, i time dali povoda za diskreditaciju protesta. Nasilje ide na ruku samo vlastima, a na štetu Nišu i Nišlijama! Mi, Nišlije i Nišlijke, ostajemo istrajni u borbi za niški aerodrom sve do konačne pobede

Da podsetimo Gradsko veće Niša je 30. marta, na preporuku Vlade Srbije usvojilo odluku da se državi ustupe osnivačka prava, imovina, sertifikati i licence aerodroma “Konstantin Veliki”, nakon čega su počeli protesti građana koji su organizovali predstavnici Inicijative.

Poslednja sednica Skupštine grada Niša održana je 23. Marta. Sutrašnja sednica će biti održana u zakonskom roku.

Obornicima  je materijal za narednu sednicu odnosno 24. sednicu Skupštine grada Niša, stihao je još u aprilu.

U današnjem predlogu za proširenje dnevnog reda navodi se predlog odluke o prenosu udela i osnivačkih prava nad javnim preduzećem za aerodromske usluge “Aerodrom Niš” Niš, kao i predlozi rešenja o davanju saglasnosti na programe Direkcije za izgradnju grada Niša, JKP “Parking servisa”, JKP “Gorice”, JKP “Mediane” i JKP “Gradske toplane”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare