Sutra se obeležava Medjunarodni dan mladih

NIŠ

Kancelarija za mlade Medijana, u saradnji sa ostalim Kancelarijama za mlade u Nišu i partnerskim organizacijama i neformalnim grupama obeležiće sutra  Međunarodni dan mladih – 12. avgust.

Tema kojom ove godine organizatori skreću pažnju je bezbednost mladih, kao i borba protiv nasilja u saradnji sa mladima. Sa željom da se probudi svest pojedinaca  kao i čitavog društva o značaju bezbednosti mladih, a kroz umetnički izražaj, niz performansa i nekoliko odabranih filmova, prikazaće se deo prepoznatih problema, koje su mladi definisali kroz programske aktivnosti poslednjih meseci.

Od 17.00 do 17.30 sati predviđeno je okupljanje na mostu kod Tvrđave.

17.30-18.30 je Performans članova Budi muško Kluba: Alkohol nije opcija!

18.30-19.30  Radionica Udruženja umetnika/ca ARTEF: Oslikavanje majica – print protiv vršnjačkog nasilja

19.30-20.00 Danijel Jakimovski i Božica Milojević, umetnički performans

20.00-21.00č Izložba fotografija duž bedema (od mosta do amfiteatra) udruženje Zeleni ključ: Prirodne lepote i ekološka nekultura

21.00-22.00č Projekcije kraćih filmova na amfiteatru

Tokom trajanja ovih aktivnosti, Kancelarije za mlade svih gradskih opština će predstaviti svoje, kao i aktivnosti udruženja sa svojih teritorija koja se bave pitanjima bezbednosti mladih.

Svi mladi, posetioci ovog događaja, će imati priliku da besplatno učestvuju u umetničkoj radionici udruženja ARTEF, oslikaju majice koje će moći da ponesu nakon završetka radionice.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare